Baba

Fiúnevek, ha híres focistáról neveznéd el a gyerekedet

Ha a név tényleg kötelez, fényes jövő vár az alábbi neveket viselő gyerekekre!
2023. Március 04.
Cristiano Ronaldo
Semmi akadálya, hogy a gyereked a Ronaldó nevet kapja! (Fotó: Getty Images)

Az, hogy milyen nevet kapjon a születendő gyerek, nem minden családban okoz fejtörést. Vannak, akik kedvenc ételeikről vagy a szívüknek kedves városokról nevezik el a babájukat, de az sem ritka, hogy a legkisebb családtag egy imádott sorozatnak köszönheti a keresztnevét.

A focirajongó szülőknek jó hírünk van: több olyan jól csengő név közül is válogathatnak, amelyek zökkenőmentesen anyakönyvezhetők itthon is, és ha mások meghallják, tuti tudni fogják, miért kapta éppen azt a gyerek. Talán emlékszel még az apukára, aki minden követ megmozgatott azért, hogy a kislányát Fradikának nevezhesse el, ami végül sikerült is neki, igaz, a ma már nagykorú lány „csak” második keresztnévként viseli családja kedvenc focicsapatának nevét.

Nem vitás, a focicsapatokhoz és focistákhoz kapcsolódó nevek nagyobb számban fordulnak elő a fiúnevek között, de azért a lányos apukáknak sem kell lógatniuk az orrukat. Az olasz fociért rajongók gond nélkül lecsaphatnak a Milán fiúnévre (aminek ráadásul a jelentése is igazán pozitív!), ha pedig lányuk születik, megajándékozhatják a babát a Milana névvel. 

Lionel Messi

Messi nem, de Lionel simán lehet a kisfiad! (Fotó: Getty Images)

Ha nincs ennyire konkrét elképzelésük, befutó lehet a sok jót ígérő Bajnok keresztnév is, ami szintén anyakönyvezhető kisfiúknak. Mutatunk 5 másikat, ami bejöhet, ha aranylábú focistákról neveznéd el a csemetét!

Focisták ihlette fiúnevek

  • Diegó – spanyol eredetű név, amit lelkesen választanak az argentín focilegenda, Diego Armando Maradona tisztelői. Jó hír, hogy az Armandó is anyakönyvezhető, így akár egy az egyben lekoppinthatjátok Maradona dupla keresztnevét.
  • Karim – a Real Madrid támadója, Karim Benzema egy arab eredetű keresztnevet kapott a szüleitől, ami azt jelenti, tiszteletre méltó, kiváló, nemes. Kell még bármit mondanunk, hogy meggyőzzünk?
  • Lionel – egy másik argentín labdafenomén, Lionel Messi sokak példaképe mostanában. Az ő keresztneve görög gyökerekkel rendelkezik, és annyit tesz, oroszlán. Ha netán lányt hoz a gólya, akkor ő lehet Lionella!
  • Ronaldó – Cristiano Ronaldónak ez ugyan a vezetékneve, de amíg nem fordul akkorát a világ, hogy a Cristiano is anyakönyvezhető legyen itthon (a klasszikusnak számító Krisztián mellett), be kell érnetek ezzel. Az olasz-spanyol és angol eredetű Rondaldó azt jelenti, istentől kapott sugallat, tanács.
  • Zlatan – a svéd felmenőkkel rendelkező támadó nevét mindenki ismeri, aki egy kicsit is konyít a focihoz. Zlatan Ibrahimovic egy igazán jelentőségteljes szláv-bosnyák eredetű nevet kapott, ami annyit tesz: arany. Lányoknak Zlata formában anyakönyveztethető.

Fotó: Getty Images