Baba

Gyermekét szoptatva szállt szembe egy hatalmas sassal

Veszélybe került a család libája, a kisbabáját szoptató anyuka egy percet sem gondolkodott.
2022. Június 12.

Elképesztő jelenetet rögzített egy kanadai család térfigyelőkamerája. Még május közepén figyelt fel a Brit Columbiában élő Cait Oakley, hogy a házikedvencként tartott libájuk, Frankie furcsa hangot ad ki. Bár a nő épp a kislányát szoptatta, nem teketóriázott. “Frankie hangja nagyon más volt, úgyhogy a kisbabámmal az ajtóhoz mentem megnézni” – idézi a People Cait-et. Amint az édesanya kinyitotta az ajtót, egy hatalmas sas épp lecsapott a libára.

Bár Cait gyakorlatilag félmeztelen volt és az egyik mellén egy kisbaba próbált enni, a nő üvöltve nekirontott a támadónak. Szerencsére, a kiáltásokat és a madarak csatáját a férje, Mike is meghallotta, aki a segítségükre sietett.

@frankythegoose We have lost 3 chickens in the last week from what I was told was eagles which I believed hawks were preying on them but watch Frankie (our female goose) get taken. Mama bear mid breast feeding protecting her sweet Frankie. Officially living at a zoo ? #nature #geese #eagle #eagleattack #yyj #victoriabc #eagles #mamabear #geeseofinstagram #eaglesofinstagram #canadasnature #naturechannel ♬ original sound – Mikey

Az esetről készült videó nézettsége már 20 millió felett jár. Cait pedig nem győzi hangsúlyozni, hogy Frankie, a liba nekik olyan, mintha a negyedik gyerekük lenne. A szárnyas kedvenc nem sérült meg a támadásban, úgy tűnik, a lelke sem sínylette meg az orvtámadást.