Baba

Hajhullás – nem a szoptatás okozza!

A várandósság hormonjai jótékony hatással voltak a hajkoronára, a bőrre és a körmökre is. A szülés után bekövetkező hormonális változás ezen a téren is érezteti hatását: hirtelen sok hajunk kihullik, bőrünk száraz lesz, körmeink töredeznek.
2007. November 11.

Hajhullás – nem a szoptatás okozza!

Aggodalomra nincs ok, átmeneti jelenségről van szó. Válasszunk gyorsan elkészíthető frizurát, kerüljük a vegyszerek (hajfesték, dauervíz) használatát, de fejbőrünknek jót tehet hetente egyszer egy hidratáló hatású pakolás. Bőrünket hetente többször is masszírozzuk végig tápláló, illatanyagmentes krémmel, körmeinket vágjuk rövidre. Éjszakára kenjük be a körömágyat és a körmöket A-vitaminos olajjal.

A csalánsampon használata és csalánteával való hajöblítés nagyon jól regenerálja a hajat. Használjunk állati szőrből készült hajkefét, ezzel alaposan dörzsöljük át a fejbőrt. A masszírozás nagyon jót tesz a vérkeringésnek. Különféle pakolások is sokat segíthetnek: mézzel vagy ecettel kenjük be a hajvégeket, de a tojássárgájával és olajjal, kókuszzsírral kevert regeneráló pakolás is nagyon jó hajhullás ellen.

A közhiedelemmel ellentétben nem a szoptatás következtében fellépő állítólagos “mészhiány” okozza a körömtöredezést, hajhullást. A kék szemű, szőke vagy vörös hajú, világos, vékony bőrű nők alkati okokból különösen hajlamosak ezekre a panaszokra, hiszen rendszerint a körmük is vékonyabb.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Kismama magazin