Baba

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.
2022. Május 17.

Az érzékeny bababőr ápolása épp ezért körültekintő gondoskodást igényel, mind a kiválasztott ruhák, higiéniás termékek és módszertan tekintetében. Összeszedtünk néhány egyszerű és hasznos tudnivalót, tanácsot, amikkel minimálisra csökkenthető az irritáció kialakulásának lehetősége.

  1. Az újszülöttek bőrét kezdetben magzatmáz, azaz vernix caseosa borítja. Ez a vékony réteg fokozatosan, természetes hámlási folyamat során válik le, így sem kenőccsel, sem hámlasztással nem szükséges kezelni vagy sürgetni az eltávolítását.
  2. A fürdetés gyakoriságára is érdemes odafigyelni. Kezdetben nem feltétlenül szükséges a mindennapos fürdetés, mert eltávolítja a természetes védőréteget a bőrről. A túl intenzív tisztítás könnyen bőrszárazságot okozhat. A fürdés végén finom mozdulatokkal itassuk fel a vizet a bőrfelszínről egy puha törölköző segítségével.
  3. A babaruhák, takarók mosásához elérhetők kifejezetten olyan mosószerek és öblítők, amelyek nem irritálják az érzékeny bababőrt. Ezek a finommosószerek megőrzik a ruhák puhaságát és a benne lévő hatóanyagok nem irritálják a bőrt. Figyeljétek, hogy hogyan reagál kisbabátok, és találjátok meg a számotokra ideális babaruha tisztítókat.
  4. A megfelelő pelenka kiválasztása és annak rendszeres cseréje is kulcsfontosságú a bőrkiütések és irritációk elkerülésében. Fontos, hogy a pelenka gyorsan magába szívja a nedvességet, és elzárja azt az érzékeny bababőrtől. A pelenkacsere idejét nedvességjelző csík is jelzi például a Pampers Premium Care pelenkákon, így biztosak lehetünk benne, hogy mikor jön el a váltás ideje.
  5. A popsitörlőkendők segítenek eltávolítani a vizeletet és a székletet a baba bőréről, miközben támogatják a bőr természetes pH-értékének visszaállítását. Keressük a minél természetesebb összetételű alkohol-, illatanyag- és színezékmentes változatokat, hogy elkerüljük az irritációt, és kíméletesen tisztíthassuk az érzékeny területeket.

A legújabb Pampers Harmonie Aqua és Pampers Harmonie Coco törlőkendők 0% műanyagot tartalmaznak, és 100%-ban természetes eredetű növényi rostokból készülnek, hogy rendkívül puhák, ugyanakkor erős szerkezetűek legyenek. Kifejezetten a kisbabák rendkívül érzékeny bőréhez lettek tervezve, hogy tisztítás közben gyengéd védelmet nyújtsanak. Bőrgyógyászatilag teszteltek, alkohol-, illatanyag- és színezékmentesek.

A Pampers Harmonie Aqua törlőkendő 99%-ban vizet és 1%-ban kíméletes bőrvédő hatóanyagokat tartalmaz, amelyek segítenek megőrizni a bőr természetes pH-értékét, és gyengéden tisztítják a finom bababőrt.

A Pampers Harmonie Coco törlőkendő 100%-ban természetes eredetű, fenntartható forrásból származó növényi rostokból készül, egy cseppnyi tanúsított, organikus kókuszolajjal gazdagítva a bársonyosan puha bababőr élményéért, nem hagyva zsíros érzetet maga után.

Kis odafigyeléssel és a megfelelő termékek kiválasztásával már nem is fog olyan nehéznek tűnni kisbabánk bőrének ápolása. Tájékozódjunk körültekintően, és figyeljük kisbabánk jelzésit. A kisbabák biztonsága mindennél fontosabb. Együtt szebbé tehetjük a kisbabák világát! Ha többet szeretnél megtudni a Pampers termékekről, keresd fel a www.pampers.hu oldalt.