Baba

8 dolog, amire még használhatod a popsikendőt

Nem nagy meglepetés, hogy ha kisgyereked van, az kosszal jár. Bár minden gyerek és szülő is más, a folyamatos koszolás kihívás elé állítja a szülőket. A baba törlőkendő nagyon praktikus holmi, és nem csak arra, amire kapásból gondolsz.
2018. Február 04.
8 dolog, amire még használhatod a popsikendőt

A jó baba törlőkendő gyengéd, az érzékeny bababőrhöz alkalmazkodik és nem tartalmaz olyan káros anyagokat, amelyek árthatnak a babádnak. Emellett még számtalan dologra használhatod, így nem csak a babának, hanem neked is jó szolgálatot tesz. Lássuk, mi mindenre jó egy törlőkendő.

1. Eltávolíthatod vele a sminked

Habár ha kisbabád van, akkor bár a napok éjszakába, az éjszaka ismét reggelre fordul, néha mégis nehéz különbséget tenni közöttük. Amikor nem találod az arctisztítódat és persze éppen nem tudsz elugrani, hogy másikat vegyél, de szükséged van rá. hogy tiszta és friss legyél, nos, ebben az esetben ott a baba törlőkendője! Amikor pedig nagyobb lesz a babád és éppen kipróbálja a rúzsod, jó szolgálatot tesz a törlőkendő, hogy eltávolítsd a rúzsnyomokat az arcocskájáról vagy a falról.

2. Megtisztíthatod a kutya mancsait

Nemcsak embereknek, hanem az őszi, latyakos, sáros tappancsoknak is pont megfelel a törlőkendő. Arra is jó, hogy a sóval felszórt járdák hordalékát leszedd a kutyusról, amitől nem csupán tiszta lesz, de egyéb veszélyeket is elháríthatsz vele.

3. Megtisztíthatod a baba arcát (és egyéb testrészeit)

Amikor a saját arcodat áttörlőd a kendővel, egyúttal a baba arcát is megtisztíthatod, és a kezét, a karjait, a lábát. Vagy az etetőszéket!Sokkal hatékonyabb, mint a papír konyhai törlőkendő vagy a szalvéta.

4. Illatosíthatod vele a levegőt

Igen, erre is jó! Cseppents egy kis illóolajat egy pelenkára, majd tedd be egy kosárba a pelenkázóasztalra.  

5. Takaríthatsz vele

Kitűnő az autó belső részeinek tisztítására (amire elég gyakran van szükség, ha kicsi a gyereked), a baba műanyag játékaink áttörlésére (amivel jó példával is szolgálsz és már egy egészen kisgyerek is segíthet áttörölgetni a játékbaba arcát) vagy kisebb bútorok vagy szaniter takarítására is. Kéznél van és csodákra képes.

6. Foltot is eltávolíthatsz

Ha gyereked van, akkor foltok is vannak a ruhákon. De nem csak a gyerekek koszolják össze a ruháikat, biztos veled is előfordult már, hogy lecsöppent a kávé. A szalvéta, papírtörlő vagy konyharuha helyett sokkal hatékonyabb a baba törlőkendő, pillanatok alatt szedi ki úgy a foltot, hogy nyoma sem marad. Pláne ha kicsit be is szappanozod.

7. Aranyérhez is használhatod

Hát igen… szülés után sokan vagyunk, akik aranyérrel küzdenek. Legyen nálad mindig baba törlőkendő, segít a kellemetlen helyzetekben. Tegyél néhányat a mélyhűtőbe! 

8. Nyáron egy kis felfrissüléshez

Hőgutát kapsz? Kapj elő néhány popsikendőt a hűtőből és töröld át magad és a babát vele. Igazi megváltás a kánikulában mindkettőtöknek.(Cikk forrása babycenter.com)Kapcsolódó cikkeink: