Baba

Ez lehet a megoldás a kialvatlan anyák számára?

Te mikor ébredtél fel utoljára úgy, hogy azt érezted kialudtad magad? Íme, egy megoldás, amivel sikerülhet.
2022. November 17.
Anya fáradtan fekszik a babával

Mint sok kisgyermekes anyuka, Karissa sem emlékszik, mikor ébredt fel utoljára úgy, hogy úgy érezte, eleget aludt. Van egy négyéves kislánya és egy 20 hónapos fia, így már jó ideje alváshiánytól szenved.

Karissa a Kidspotnak elmondta, hogy bár a gyerekei 8-kor ágyban vannak, ő utána kb. fél 11-ig házimunkát végez és amikor már ő is ágyba menne, a fia biztos, hogy felébred.

Amikor Karissa elérte az alváshiánya abszolút határát, férjével megegyeztek, hogy a férfi minden vasárnap délelőtt elviszi a gyerekeket, hogy Karissa kipihenhesse magát.  Míg az első hét a terv szerint alakult, az azt követő hetek sokkal nagyobb kihívásnak bizonyultak. A következő hetekben azonban hiba csúszott a gépezetbe, pihenés a családban előforduló betegségek miatt senki nem mehetett sehova.

A leleményes anyuka a végsőkig elkeseredve úgy döntött, hogy a saját kezébe veszi az irányítást és keres egy olyan szállást, ahol néhány órára kiadnak neki egy ágyat. „Felhívtam egy motelt, és könyörögtem nekik egy szobáért két órára, és ők igent mondtak.”

Ekkor támadt egy ötlete. Egészen biztos volt benne, hogy nincs egyedül a kialvatlansági problémáival. Elindította vállalkozását, amely egy online platform, amely lehetővé teszi, hogy akár csak egy órára foglaljon valaki szobát azért, hogy kipihenje magát. Bár most csak a 0-5 éves gyermeket nevelő anyáknak kínálja a szolgáltatást, úgy tervezi, hogy később bárki számára lesz erre lehetőség. Foglalni egy személyre lehet. A szolgáltatás úgy működik, mint az AirBnB, csak óránként.

Kép: Getty Images

Forrás: kidspot.com.au