Baba

Siket anya vagyok, és ebből tudom, hogy sír a babám

A siket édesanya a gyakran neki szegezett kérdésre videóban adja meg választ: honnan tudja, hogy kisbabája sír, hiszen nem hallja őt.
2023. Március 18.
Nő jelbeszéddel kommunikál
Kép: pillanatkép / TikTok

A többségi társadalomnak mindig sok kérdése van fogyatékkal élő édesanyák felé a gyermekneveléssel, – gondozással kapcsolatban. Néhányan csak gondolják, mások azonban fel is teszik ezeket a kérdéséket, például Cheyenna Clearbrooknak is. Ő egy siket édesanya, aki azért csatlakozott a TikTokra, hogy válaszoljon ezekre a kérdésekre.

Az egyik sokszor feltett kérdés lehet, hogy honnan tudja egy siket szülő, ha sír a gyermeke. Egy speciális eszköz van erre a célra, amely rezgéssel értesíti őt, amikor szükség van rá. „Amikor a baba sír, először jelet küld az érzékelőnek, majd az továbbítja azt vevőegységnek” – mutatja be az eszközt Cheyenna. Az eszköz erősen rezeg, majd villanó fényt is kibocsát, így jelzi, hogy szükség van rá. Ezt használják párjával éjjel, nappal pedig egy speciális bébiőrt, ami felismeri, ha a baba mozog vagy zajt csap. Ekkor különböző színű fények jelennek meg a bébiőr képernyőjén. Az eltérő fények mást és mást jelentenek, például a baba sírásának különböző intenzitását.

Az embereket lenyűgözte a videó, volt, aki bevallotta: “Igazából soha nem gondoltam arra, hogy honnan tudod, hogy sír a babád, ha siket vagy. Köszönöm, hogy megmutattad!”

„Néha azt gondolom, hogy a világ, amiben élünk, pocsék. Aztán meglátok ilyen eszközöket, és annyira boldog vagyok, hogy most élünk!”

Mások felvetették, hogy van már olyan funkció, ami megrezegteti a telefont, amikor a baba sír. Cheyenna erre azt felelte, hogy kipróbálta, de nem tartja pontosnak, sajnos, néha akkor is jelzett, amikor a baba nem sírt.

Valaki más pedig elmesélte, hogy neki siket szülei vannak. A 90-es években, amikor ő baba volt, semmilyen eszköz nem állt még rendelkezésre. Az anyukája azt mondta, az intuícióira hallgatott.

forrás: kidspot.com.au