Baba

Szavak nélkül hívta a mentőket és mentette meg egy járókelő életét egy siket nő

Az ÉletMentő Applikáción keresztül értesítette a mentőket egy siket nő, aki egy eszméletlen állapotban lévő férfi életét mentette meg így.
2023. Március 20.
okostelefon
Kép: Getty Images

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztjában írta meg, hogy egy siket asszony az ÉletMentő Applikációt használva kért segítséget egy földön fekvő, eszméletlen férfihez. Bár az asszony nem tudott beszélni, az alkalmazásban található “Nem Tudok Beszélni” funkciót használva hívta a mentőket. Elküldte a pontos helyszínt, a mentők pedig perceken belül a helyszínre érkeztek és ellátták a férfit.

Az ÉletMentő Applikáció segítségével úgy tudunk mentőt hívni, hogy a Vészjelzés funkció segítségével telefonos kapcsolatba kerülünk az Országos Mentőszolgálat mentésirányítóival és ezzel egy időben az alkalmazás elküldi pontos tartózkodási helyet és az egyéb, az általunk megadott információkat a mentésirányító központba. Az ÉletMentő applikáció jelenleg az érintőképernyős okostelefonokon és az Apple Watch órákon működik.

Nem használható tableten, laptopon vagy számítógépen, mégpedig azért, mert a telefonos kapcsolat kulcsfontosságú szerepet játszik a mentésben, és ezekről az eszközökről pedig nem kezdeményezhető hívás – írja a mentok.hu.

Forrás: Országos Mentőszolgálat