Baba

Homeopátia Magyarországon és a világon

Ma a világon összesen körülbelül félmilliárd ember és negyedmillió orvos használja a homeopátiát rutinszerűen és elsőként - ami olyan számú tapasztalatot jelent, amit kevés módszer mondhat magáénak!
2010. Július 29.

Néhány példa:

  • Németországban több mint 5000 homeopátiás orvos praktizál és a körzeti orvosok 70%-a használja és ajánlja a homeopátiát! A lakosság 80%-a találkozott már a homeopátiával, illetve használja legalább évente egyszer!
  • Angliában 5 homeopátiás kórház működik és 8 kórházban elérhető homeopátiás részleg.
  • Az angol királyi család is homeopátiás szereket használ és a The Royal London Hospital for Integrated Medicine (RLHIM)(korábban Royal London Homeopathic Hospital) főleg krónikus betegeket kezel homeopátiával. Az általuk elvégzett felmérés szerint a betegek 90%-a volt elégedett a homeopátiás orvosi ellátással!
  • Homeopátia Magyarországon és a világon

  • Indiában több mint 100 homeopátiás egyetemen oktatják a gyógyítást és 250 000 homeopata gyógyít. A sok szegény embernél azért előnyös, mert olcsó és gyors hatású. Teréz anya maga is homeopata volt.
  • Franciaországban a lakosság több mint 40%-a használ homeopátiás készítményeket.
  • A második világháború előtt Magyarországon négy homeopátiás kórház működött.A háború után Rákosi Mátyás betiltotta a homeopátiát, mondván, hogy az arisztokrácia gyógymódja.
  • A homeopátia a XIX században élte virágkorát. A hagyományos orvoslás fejlődésével háttérbe szorult. Ma, a krónikus betegségek korában ismét egyre többen fordulnak ehhez a 250 éves bevált, szelíd gyógymódhoz.
  • A század elején a leghíresebb magyar homeopata orvos Schiemert Gusztáv volt. Öt fia lett orvos, köztük Prof. Szentágothai János, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Szentágothai professzor otthon homeopátiás szerekkel gyógyította családját.

Magyarországon a homeopátiás gyógyszerek az Országos Gyógyszerészeti Intézet által törzskönyvezett és engedélyezett gyógyszerek! Homeopátiás rendelést csak szakorvos folytathat!

A homeopátiás gyógyszerek gyógyszertárban recept nélkül kaphatók!

A lakóhelyéhez legközelebb eső homeopátiás szereket is forgalmazó és tanácsadást is biztosító gyógyszertárat megtalálja az alábbi link alatt található adatbázisban: www.homeopatia.info.hu