Baba

Homeopátiás útipatika

Közeleg a nyaralás, biztonságban szeretnéd tudni a családod. Állíts össze útipatikát, amelyben a sebtapaszon, gézen, fertőtlenítőszeren kívül néhány szelíd gyógyszernek is ott a helye.
2011. Június 07.

Rövidebb és hosszabb utazásra, kirándulásra is érdemes olyan útipatika-csomagot magunkkal vinni, amelyben megtalálhatóak a leggyakrabban előforduló problémákra javasolható homeopátiás szerek.Megkérdeztük dr. Lengyel Boglárka homeopátiás orvost, mit javasol, mi kerüljön a csomagba.

– Az utazási betegség tüneteire, a hányingerre, hányásra, szédülésre a Cocculine tabletta hat enyhítőleg.

– Az allergiás és a vírusos eredetű náthát a Coryzalia, a torokfájást a Homeogene 9 tabletta mérsékli. A felsoroltak olyan összetett készítmények, amelyek hatásukban egymáshoz közel álló, potenciált monokészítmények kombinációi.

– Zúzódások, véraláfutások, sport és egyéb fizikai megterhelés közben bekövetkezett külső sérülések, túlerőltetésből adódó izomfájdalom enyhítésére az útipatikából gyors mozdulattal elővarázsolható az Arnigel kenőcs.

– A monokészítmények közül a szájon át szedhető Arnica montana hasonlóképpen a testi és a lelki sérülések gyógyítója.

– Az Apis a rovarcsípés, napégés, allergiás duzzanat mérséklője.

– Az Atropa belladonna a különböző eredetű gyulladásokra, a napszúrás bőrtüneteire és a gyorsan emelkedő lázra hat.

– Hányásra, ha kiváltója a romlott étel, és a betegség gyors elgyöngüléssel jár, Arsenicum album adható.

– Hasmenésre, erős, főleg reggel jelentkező hasi görcsök esetén Podophyllumot vigyetek magatokkal.

Homeopátiás gyógyszereket önállóan is alkalmazhatjuk, de szükség esetén társíthatjuk hagyományos gyógyszerekkel. Szállítás közben védjük az erős napsütéstől, nagy melegtől. A repülőtéri átvilágítás a tapasztalat szerint nem árt a szereknek.

Forrás: www.homeopatia.info.hu