Baba

Itt az első légzsákos gyermek-autósülés!

A légzsák a válltámlából ugrik elő, és felére csökkenti a gyermek nyakára, fejére irányuló ütközéssel járó erőbehatást. Remélhetőleg ez az új biztonsági "feature" lesz az alap nemsokára!
2018. Április 23.
Beépített légzsák a gyermek autósülésben

A lábkitámasztástól és visszapattanás-ellenes támlától a legkényelmesebben párnázott ülésig számtalan újítás látott napvilágot az utóbbi időben, ami a gyermek autósülések innovációját illeti. A legutóbbi újítás pedig nem más, mint a beépített légzsák.

A Maxi-Cosi nevű autósülés gyártó cég legújabb modellje, az AxissFix Air háttámlája egy CO2 patront rejt, ami 0.05 másodperc alatt aktiválódik ütközés esetén. A légzsákok a válltámlákból ugranak ki, melyek 55 százalékkal csökkentik frontális karambol esetén a gyermek nyakára és fejére irányuló erőt.

A modellt 2017 szeptemberében a Kind+Jugend nemzetközi kiállításon mutatták be először, ahol “World of Traveling Kids” (Az utazó gyermekek – a szerk.) kategóriában egy díjat is bezsebelt. Mára pedig elérhetővé vált egész Nagy-Britannia területén.

“Meg vagyunk győződve róla, hogy rövidesen a beépített légzsákkal felszerelt autósülés lesz az új norma a gyermekek biztonságával kapcsolatos innovációk terén” – mondta Jean-Claude Jacomin a Maxi-Cosi anyavállalata, a Dorel Juvenile elnöke és CEO-ja egy sajtóközleményben.

És ha esetleg azon aggódnánk, hogy a légzsák felfújódása tenne kárt a gyerekben, megnyugodhatunk, ugyanis ezzel kapcsolatban is tesztelték az új ülést, ráadásul valóban nagyon gyorsan, kevesebb mint egy másodperc alatt aktiválódik.

(Cikk forrása)Kapcsolódó cikkeink autósülés témában: