Baba

Last minute húsvéti tippek

Nem jöttél még ünnepi hangulatba és ezért kicsit elodáztad a készülődést? Semmi baj, van pár életmentő tippünk!
2013. Március 29.

Tojásfestés ételfestékkel

A húsvét előtti napokban már megeshet, hogy nem lehet a környéken tojásfestéket kapni. Ha esetleg van otthon ételfesték, azzal is kiválthatjuk a nyuszis zacskóba zárt port, az eredmény csodaszép lesz.

A részleteket az AnyaSpórol blogon olvashatjátok, katt ide!

Last minute húsvéti tippek

Gyönyörű tojások marcipánból

Aki egy kicsit cifrázná, marcipánból is formázhat édes kis tojásokat. A csodaszép alkotás külön értéke, hogy a marcipán is házilag készül, három összetevőből, maximum húsz perc alatt. Egyedi, egyszerű, és már a legkisebbek is beállhatnak kevergetni, formázni.

Last minute húsvéti tippek

Locsolóvíz egyszerűen

Kisfiús anyukának lehet jó tipp a házi locsolóvíz készítése. Patikában szerezzünk be egy kisebb gyógyszertári üvegcsét, melynek tetejére választhatunk szórófejes vagy cseppentős kupakot.

Last minute húsvéti tippek

Már csak a locsolókat kell várni

Nagyobbaknál már jó móka lehet a szórófej, kisebbeknél még fennáll a veszélye annak, hogy könnyen egymás szemébe spriccelhetik, és akkor oda a mulatság. Az üvegbe töltsünk rózsavizet, és már kész is az egyszerű locsolószett. Ha cifrázni szeretnénk kicsit az illatot, töltsünk az üvegbe egy kis vizet, és cseppentsünk bele tetszőleges illóolajat. Az üvegcsét az ünnep után elöblíthetjük, és eltehetjük a következő évre.

Ezek is hasznosak lesznek: