Baba

Ma van a Diabétesz Világnapja!

Világszerte számos esemény hívja fel a figyelmet a cukorbetegségre november 14-én.
2012. November 14.

November 14-én ünneplik a Diabétesz Világnapját. A cukorbetegség világszerte több mint 346 millió embert érint, a betegség terjedésére ezen a napon számos esemény és közös séta hívja fel a figyelmet. Magyarországon a figyelemfelhívás egyik eszköze a vasárnapi Egy Csepp Világnap és a héten zajló Egy Cseppes Patikahét.

Minden évben november 14-én ünnepli a világ a Diabétesz Világnapot, amelyre világszerte számos közös megmozdulás, séta és esemény hívja fel a figyelmet. A WHO adatai szerint a cukorbetegség ma a világon több mint 346 millió embert érint. Magyarországon körülbelül másfél millió cukorbeteg él, de a fele nem tudja magáról.

Számos országos találkozó és esemény mellett az Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 18-án, a már hagyományos ingyenes családi egészségnappal, az Egy Csepp Világnappal szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a cukorbetegség helyes életmóddal, diétával és sporttal sok esetben megelőzhető, sőt, egy kialakuló diabétesz akár vissza is fordítható. Az Egy Csepp Világnapon – amely idén a rendezvény főtámogatójának, a 77 Elektronika Kft.-nek, a Dcont TREND vércukormérő készülék gyártójának köszönhetően “A legpontosabb mérés napja” mottót viseli – számos ingyenes egészségügyi szűrésen vehet részt bárki, miközben egész nap koncertek, egészségpiac, nyereményjátékok és gyerekprogramok garantálják, hogy az egész család jól szórakozzon. Az Egy Csepp Világnapon ebben az évben is lesz közös Diabétesz Séta; a színpadon pedig olyan sztárok lépnek fel, mint Janicsák Veca, Wolf Kati, Kocsis Tibor vagy az Alma Együttes.

Az Egy Csepp Világnapot megelőző héten, november 12-től 18-ig az ország több mint 500 Cseppont Patikájában zajlik az Egy Cseppes Patikahét, szintén a Diabétesz Világnap tiszteletére. Az “egycseppes” gyógyszertárakban az év során bármikor lehetőség van jelképes összegért vércukor-, vérnyomás- és koleszterinszint-mérésre, de az Egy Cseppes Patikahéten ráadásul egyes mérőeszközök 27% kedvezménnyel is kaphatók.

Nézze meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány programjait honlapunkon!

Egyszer élünk. A cukorbetegség figyelmet követel.