Baba

Nagyon szép üzenetet írt Jessie J a szülés utáni testéhez

Az énekesnő, akinek egy hónapja született meg a kisfia, csodálatos üzenetet fogalmazott meg a testéhez.
2023. Június 16.
(Fotó: JMEnternational/Contributor/Getty Images)

Jessie J énekesnő és párja, Chanan Safir Colman kosárlabdázó első gyermeke május 19-én jött világra, és ahogy arról a Gyerekszoba.hu is írt, a pár nemrégiben elárulta azt is, hogy kisfiuk a Sky nevet kapta.

Az énekesnő most egy olyan posztot osztott meg Instagram-oldalán, amiben a testéről ír a babája születése után, és amiben fontos üzeneteket fogalmaz meg magának és más édesanyáknak is a változásról, és az egyéni időről és útról ebben a folyamatban.

„Ezt magamnak írom, és mindenkinek, akinek szüksége van arra, hogy elolvassa” – kezdi az üzenetét. „A tested az otthona volt valakinek, ahol 9 hónapig élhetett. A szerveid elmozdultak, és vissza kell találniuk oda, ahol korábban voltak. A méhed még mindig lassan apad le. A hormonjaid az egekbe szöknek és lezuhannak. A tested keményebben dolgozik, mint valaha. Kimerült vagy, de varázslatos. Egy ember növekedett benned. Egy ember, aki ezt veled csinálta, és aki mérhetetlenül szeret téged” – írja bejegyzésében.

 

Jessie J a posztban arra bíztatja magát és másokat is, hogy „hagyjanak időt” maguknak, és „legyenek kíméletesek magukkal, a testükkel és az elméjükkel” is. „Ne feledd, hogy gyógyulsz, és ne felejtsd el erre emlékeztetni a környezetedben élőket is” – mondja.

„Ünnepeld az új tested. Változnia kellett. Különböző részeken nagyobb és kisebb lesz. Gyönyörű és természetes. Hagyd figyelmen kívül a hangokat, hogy egyesek szerint egy bizonyos idő után hogyan kell kinézni és hogyan nem” – teszi hozzá a posztban az énekesnő, felhívva a figyelmet az édesanyákat gyakran érő irreális elvárásokra.

A bejegyzésében is hangsúlyozza, hogy ez mindenkinek a „saját utazása”, a „saját ideje és teste”. „Nem ugyanaz, mint bárki másé, és ez teszi különlegessé. Egyedi vagy.”

Jessi J a posztban azt is leírja, hogy „ilyen volt a teste 11 nappal a szülés után, és most is nagyjából így néz ki, 35 nappal később”. „Szeretem a testem. Ez adta a legvarázslatosabb lakótársamat a testemen belül és kívül is. És amikor készen áll, és képes lesz újra változni, meg fog változni. Bárhogy is nézzen ki. Ezért vagyok itt.”

Az énekesnő egy fontos üzenettel zárja a bejegyzését, minden édesanya számára: „Csodálatos vagy, Anya”.