Baba

Ne érezz bűntudatot, ha rendetlen a lakás – másoknál is hasonló a helyzet

Néhány szülő Twitteren kezdett el képeket megosztani a rendetlen otthonukról, amiből jól látszik, hogy másoknál is hasonló a helyzet, mintha felrobbant volna egy játékbolt. Ez pedig segíthet, hogy kevésbé legyen bűntudatunk, ha egy kis káosz van a házban.
2022. Március 22.
Ne érezz bűntudatot, ha rendetlen a lakás - másoknál is hasonló a helyzet (Fotó: Getty Images)

A szülői lét minden csodája ellenére nem a legegyszerűbb dolog. Ha az egyik pillanatban sikerül rendet raknod a nappaliban, szó szerint 10 másodperccel később játékkockák boríthatják az egész padlót. Gyakran olyan érzés, mintha lehetetlen lenne a takarításban utolérni magunkat, különösen akkor, amikor ezredszerre kellene visszatenni a gyerekek játékait a tárolóba.

De ne aggódj, nem vagy egyedül, amit a következő tweetek is bizonyítanak. A képfolyamot egy anya indította el, amikor arra kérte a szülőket, hogy osszák meg, “hogy néz ki a szoba, amiben most vagy”.

“Elindíthatunk egy valósághű anyai/szülői fotófolyamot? Nincsenek tetszetős szűrők, nincs rendezgetés – hogy néz ki a szoba, ahol éppen most tartózkodsz?” – írta a tweetben.

És jöjjenek a fotók a szülőktől.

“A ház minden felületét vasúti sínek borítják, állandóan. Miután összeszedtük, azonnal újra megjelennek.”

“A konyhasziget állandóan tele van, még akkor is, ha minden nap letakarítjuk.  És valamiért a gyerekeknek az összes takarót és díszpárnát elő kell szedniük, és a padlóra hajítani.”

“Egy jobb példa: a tűzhelyre pakolt edények mosogatásra várnak. Locke úgy döntött, hogy figyelmen kívül hagyja az összes játékát, és amivel játszani akar, azok a… HAGYMÁK.”

“Látható, hogy a Lego asztalon nincsenek Legok.”

“Ez a fürdőszobám, ami napok óta ilyen állapotban van. Egyszerűen nincs energiám kitakarítani. Nem annyira rossz, de jó érzés, ha tudjuk, hogy mások sem tökéletesek. Belefáradtam az irreális elvárásokba, hogy makulátlanul tartsam az otthonunkat, minden nap házikosztot főzzek, és valamivel szórakoztassam a gyerekeket.”

“Autók mindenhol. A cipőm egy tegnap esti country koncertről, a köntösöm… plusz cuccok a konyhaszigeten és a pultokon (ez a rész nem látszik hahha) de legalább a kutyánk mindig boldog, a rendetlenség nem számít.”

“Valóság vs. Instagram. Nem volt ilyen tiszta, amióta ezt a képet készítettem.”

“A küzdelem valódi. Nagyjából 10 percbe telik, hogy a teljesen rendezettből káoszváros legyen.”

“Ettől a folyamtól jobban érzem magam, mert tudom, hogy nem vagyok egyedül.”

Forrás: todaysparent.com