Gyerek

Vigasztaló poszt a “szétszórt, rendetlen” anyáknak

Két amerikai blogger anyuka, Danielle Silverstein és Farrah Maliavsky tette közzé a Facebook-on azt a felszabadító vallomást, ami gyakorlatilag felrobbantotta az internetet.
2019. Január 02.
Sok anya tudott azonosulni a posztoló édesanyával Fotó: Where The Eff Is My Handbook

Vannak azok az édesanyák, akik 0-24-ben összeszedettek, Pinterest ötleteket meghazudtoló zsúrokat dobnak össze a gyerekeiknek, sütnek-főznek, példás feleségek és még csinosak is. A tény azonban az, hogy senki sem tökéletes, ennek a hibátlanságnak az illúziója mégis sok anyukában azt az érzést kelti, hogy ők alkalmatlanok erre a szerepre, hogy nem jól menedzselik a dolgaikat. Ha te is ez utóbbi táborba tartozol és “szétszórt anyának” tartod magad, akkor tudd, hogy nem vagy egyedül!

Danielle Silverstein és Farrah Maliavsky, a “Where the Eff Is My Handbook” (Hol a frászban van a kézikönyvem) nevű blog írói egy olyan őszinte posztot tettek közzé a Facebook-on, amivel pont emiatt rengeteg édesanya tudott azonosulni. Nem hiába lájkolták több mint 4000-en és osztották meg több mint 5 ezren.

A bejegyzés fotóján egy mosogató látható tele mosatlan edényekkel, alatta pedig az alábbi szöveg olvasható:

“Ok, totálisan őszinte vallomás következik: igazi rendetlen, szétszórt anya vagyok. Folyamatosan 5 lépéssel hátrébb járok attól, ahol tartanom kellene a világban felelősségteljes szülőként. De most komolyan. Soha még csak át sem futott az agyamon az a gondolat, hogy Jézusom, azt hiszem, megy nekem ez a szülőség dolog. Nem, egyszer sem.” Silverstein azt is hozzáteszi, hogy persze, jó anyának tartja magát, de egyáltalán nem összeszedett a szó semmilyen értelmében. Rájött azonban, hogy ez “teljesen rendben van.”

“Egyébként nem vagyok biztos benne, hogy az összeszedettség és a jó anyaság szinonimák. Nem gondolom, hogy ez valójában bármit is tükrözne.”

Silvestein úgy érezte itt az ideje felállni és kimondani, hogy ő ilyen, aztán rögtön túl is lépni rajta, mert van épp elég ennél sokkal fontosabb dolog, amin rágódhat.

A kétgyerekes anya ezután kifejti, hogy mit jelent “szétszórt anyának” lenni: “Az az anya vagyok, aki nem mosogat el este, lefekvés előtt. Akkor mosogatok, amikor épp oda jutok. Az az anya vagyok, aki a szárítóból húzza ki reggel a gyerek ruháját, mert semmi sincs összehajtogatva és a helyére téve. Az az anya vagyok, aki elfelejt fontos dokumentumokat beküldeni, és csak akkor kap észbe, amikor már telefonon zaklatják emiatt. Az az anya vagyok, aki időnként lemarad szülinapi bulikról és találkozókról, mert elfelejti beírni a naptárjába. Az az anya vagyok, aki elmulaszt meghívókra válaszolni, ezért utolsó pillanatban kap üzenetet, hogy vajon megy-e a gyereke a szülinapi zsúrra. Az az anya vagyok, aki egész reggel üvölt, hogy a gyerekeket időben kitessékelje az ajtón, mert az egész család folyton késésben van.

Az az anya vagyok, aki unalmas, egytálételes ebédet csomagol, mert még nem volt ideje elmenni bevásárolni. Az az anya vagyok, aki néha egyáltalán nem szab határt a gyerekek tévézésének (ok, gyakrabban, mint néha) csak mert nincs kedve vitatkozni és szüksége van egy kis időre, hogy pár dolgot ő is megcsináljon. Az az anya vagyok, aki lépten-nyomon papír, könyv és újság halmokba botlik a lakásban, amit ki kellene szortíroznia, de valahogy sosem viszi rá a lélek. De az az anya is vagyok, akinek a gyerekei biztonságban vannak, és nagyrészt boldogok. Akiknek otthon sok nevetésben és szeretetben van részük. Az az anya vagyok, aki a gyerekei legnagyobb támogatója és rajongója, és aki folyamatosan azon dolgozik, hogy megmutassa nekik, hogy bármi is történjen, elfogadja és szereti őket. Aki szuper eseményeket, élményeket szervez nekik és aki imád anya lenni.”

Végül pedig hozzáteszi “Egyértelműen szétszórt és rendetlen anya vagyok, de a fenébe is, én így is fantasztikus vagyok. Kedves szétszórt anyuka sorstársaim, FANTASZTIKUSAK VAGYTOK!!!!”

Forrás: parents.com

Kapcsolódó cikkeink anyaság témában: