Baba

Ne hagyd az autóban! – figyelmeztet az új gyerekülés

A kisgyermekek autóban felejtését megakadályozó gyermekülést dobtak piacra annak érdekében, hogy minél kevesebb gyermek veszítse életét a nagy hőségben szülei felelőtlensége miatt.
2015. Július 28.

Speciális biztonsági gyermekülést kezdett árusítani egy amerikai áruházlánc: a fejlesztés célja, hogy nagy melegben megakadályozza, hogy a szülők a forró autóban felejtsék a gyermeküket.

Az Evenflo Advanced SensorSafe babaülést a múlt héten kezdték árusítani a Walmart honlapján 149 dollárért (42 ezer forint). Az ülésbe szerelt vezeték nélküli chip hangjelzéssel figyelmezteti a sofőrt, ha az autó leállítását követően nem kapcsolják ki a gyermek biztonsági övét – olvasható a The Independent című brit napilap online kiadásában.

“Ez a gyermekülés kizárja annak a lehetőségét, hogy egy kisgyermeket az autóba felejtsenek. Reményeink szerint soha senkinek nem lesz szüksége a SensorSafe rendszerre, ugyanakkor a valóság sajnos az, hogy kilenc naponta meghal egy gyermek amiatt, mert otthagyják egy járműben” – mondta a Walmart illetékese.

Ne hagyd az autóban! - figyelmeztet az új gyerekülés

Forrás: MTI