Baba

Videón, mennyire veszélyes, ha kabátban ül a gyerek a kocsiban

Évek óta arra figyelmeztetnek a szakértők, hogy mennyire veszélyes vastag kabátban bekötni a gyereket az autósülésbe.
2019. November 18.
Ne télikabátban kössük be (fotó: iStock)

Ha meleg kabát nélküli gyereket látunk, ahogy az autó felé lépked, az aggodalmon túl, jusson eszünkbe, hogy biztonságban lesz utazás közben –  így foglalható össze a mother.ly cikkfelütése, ami arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy mennyire veszélyes, ha a gyerek télikabátban van bekötve az autósülésbe. Mert persze komoly kihívást jelent – főleg több gyereknél -, hogy kabát nélkül utazzon az autóban: épphogy felvette, máris le kell venni róla. De minden fáradtságot megér, mert nagyon komoly veszélyekkel jár, ha kabátban van bekötve az autósülésbe.

Ahogy az alábbi videó is jól szemlélteti, ha a gyereken vastag télikabát van, akkor azért, hogy ne legyen túl kényelmetlen, nem húzzuk meg eléggé a hevedert, ami, ha túl laza, akkor elveszíti eredeti védelmi funkcióját.

Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia szerint a vastag kabátok és overálok miatt a hevederek túl lazák maradnak ahhoz, hogy a gyereket biztonságosan megvédjék egy ütközésben.

Minden szülőnek le kéne vennie a vastag kabátot a gyerekekről, mielőtt bekötik őket. Egyébként a biztonsági övre is ugyanez vonatkozik, tehát a szülőknek is meg kell válniuk a kabátjaiktól indulás előtt.

Kapcsolódó cikkeink: