Baba

Nem egyszerűen családtag ez a kutya, hanem az ikerbabák nagytestvére

Lucy nem szimplán a család kutyája, hanem aktívan részt vállal az ikerbabák mindennapjaiban: kérésre takarót, játékokat hoz és vigasztal is, ha épp arra van szükség.
2023. Március 25.
Kutya és baba hasalnak
Kép: Getty Images

Tudjuk jól, hogy milyen szoros kapcsolat tud kialakulni a kutyák és a gyerekek között, de Lucy minden képzeletet felülmúl. A Good Morning America videójában láthatjuk, ahogy Lucy segít a hétköznapokban: kiveszi a hűtőből a cumisüveget, takarót, pelenkát vagy játékot hoz a család ikreinek. Sőt, ha a babák valamelyike sírva fakad, odaül és jelenlétével vigasztalja meg. Lucy a legjobb nagytestvér.

A videóban elhangzik az is, hogy megható látni azt az anyai gondoskodást, ahogy Lucy bánik a kisbabákkal. Valóban mindig csodálattal tölti el a külső szemlélőt, amikor kutya-gyerek barátságot lát, de néhány szabályra azért a legjámborabb kutyus esetében is jó figyelni a biztonságos együttélés érdekében.

Amikor kisbaba érkezik egy családba, ahol már előtte élt kutya, akkor érdemes a kutyát nem mellőzni – már amennyire ez lehetséges egy újszülött mellett -, hogy ne kezdjen el rivalizálni a babával. A gyerekeket pedig arra kell rávezetni, hogy a kutya is érző lény, akire tekintettel vagyunk, tiszteljük a méltóságát és nem élünk vissza a bizalmával. Kisbabát és kutyát ne hagyjunk kettesben, akkor sem, ha láthatóan rajonganak egymásért.

A kutyák – és más háziállatok is – a mindennapi öröm és jókedv mellett rengeteg dologra tanítják meg a gyerekeket: felelősséget vállalni, fejlesztik a szociális készségeket, az empátiát, ráadásul a kutyus mellett garantált az aktív élet is.

forrás: GMA