Baba

Egy betegségről nevezné el a gyerekét, mert szerinte csodás a hangzása

Hallottunk már sok furcsaságot névválasztással kapcsolatban, de ez a lista a leghajmeresztőbb ötleteket is felülmúlja!
2022. November 22.
Újszülött kislány

Semmi meglepő nincs abban, ha valaki olyan különleges nevet keres a kisbabájának, amivel kitűnhet a tömegből. A választással azonban néha túllőnek a célon az újdonsült szülők, és a kelleténél extrábbra sikerül a névválasztás.

Egy fiatal influenszer, Gailolee is a ritkán hallott nevekre esküszik, ezért – bár most még nem néz anyai örömök elé – össze is állította azt a listát, amiről majd választani szeretne, ha eljön az ideje. Hogy biztosra menjen, és egészen különleges névlehetőségeket gyűjtsön össze, leginkább betegségek és tanulási zavarok elnevezései közül válogatott, szerinte ugyanis ezeknek csodás a hangzása. 

A kedvenc nevek toplistája

Az egyik legszebb lánynév szerinte a Chlamidia lenne, amihez ennyit fűzött hozzá: „Nem mondhatjátok, hogy nem imádnivaló! Ha nem egy nemi betegség neve lenne, csodásan állna a kislányoknak!” A kommentelők között is akadt olyan, aki egyetértett vele, szerinte is nagyon nőiesen cseng ez az amúgy veszélyes fertőzésnek adott név.

A kedvencei közé került a Dyslexia, amit szerinte Lexiként lehetne becézni és igazán intellektuális a hangzása. A nála aranyérmes név még ezeken is túltesz, ha most várna babát és az kislány lenne, akkor minden bizonnyal Szalmonellának nevezné el, és azt is elárulta, miért: „Tudom, hogy egy rémes tünetekkel járó megbetegedés, a hangzása mégis olyan csodás és dallamos! Azt is kigondoltam, hogy Ellának becézném, szerintem ennél jobb nevet nem is találhatnék!” – lelkendezett, miközben a kis Szalmonellára gondolt.

Rózsaszín babacipő

A ti vezetéknevetekhez passzolna a Szalmonella?

Ha nem jönnek be a betegségek

A körültekintő Gailolee azokra is gondolt, akik nem szívesen neveznék el a gyermeküket valamilyen egészségügyi problémáról. Szerinte elegáns névválasztás lenne az Omlette, csak azt sajnálja, hogy ennek hallatán mindenkinek a tojásrántotta jut eszébe. A másik javaslata a Duvet, aminek szokatlan jelentésére is felkaphatják a fejüket az emberek, ez a szó ugyanis annyit tesz, tollpaplan. „Ez a név szerintem nagyon játékos hangzású, modern és nemes egyszerre. Ha erre gondolok, egy olyan személyt képzelek el, aki megválogatja, kivel barátkozik és az élet minden területén törekszik arra, hogy kellően kifinomult legyen” – folytatta.

A kommentelők ötletei is zseniálisak!

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a hozzászólások között is felbukkant egy-egy fantasztikus névjavaslat: „Csalódott vagyok, amiért kimaradt az összeállításból az Allopécia! Igaz, hogy kopaszságot jelent, mégis olyan hercegnős a hangzása – fűzte hozzá egyikük. Volt, aki azt tanácsolta, vegye fontolóra a Kolera nevet is, mert annak is klassz a hangzása és határozott jellemre utal. „Én Toxoplazmózisnak akartam elnevezni a kisfiamat, de a nagyszülők leszavazták, mert nem tudták volna kimondani” – vicceskedett a sokadik hozzászóló, miközben akadt olyan is, aki szerint megfontolandó uniszex név lehetne a Vaiolo is, ami nem más, mint a himlő latin neve…

(Fotó: Getty Images)