Baba

6 hónapos korában változtatta meg a baba nevét, mert nem bírta tovább a beszólásokat

A kisfiú eredetileg egy nemsemleges nevet kapott. Végül inkább megváltoztatták a szülők.
2022. November 04.
névváltoztatás
névváltoztatás

A kisfiút eredetileg Aspennek nevezték el. Az Aspen név egy nemsemleges amerikai név — fiúnak és lánynak is adható, bár a Namberry.com szerint most már inkább lányoknak adják. Nyárfát jelent, másfelől egy népszerű coloradói sítelep neve. 1993-tól felküzdötte magát a legnépszerűbb nevek listájára.

Az emberek sokszor nem reagáltak jól Aspen nevére, s ezt nagyon kellemetlennek érezte Jen Hamilton, Aspen édesanyja. Hogy megszabaduljon ettől a sok nyomasztó szituációtól, inkább úgy döntött, kevésbé “kérdéses” nevet választ a fiának. Volt, aki azzal piszkálta, hogy elég kellemetlen lesz, ha majd Ass-nek (szamár, fenék) becézik. Volt, aki csak annyit mondtt: „Ó, érdekes!” Pozitív reakció azonban egyáltalán  nem érkezett.

A névváltoztatás ötlete Jen húgától jött: „Még kicsi, nem kötődik a nevéhez” — biztatta őket. Brian, Jen férje helyeselte az akciót. Amikor a baba 6 hónapos lett, belevágtak. Ízlelgették, próbálgatták a neveket, és úgy érezték, hogy gyermekük személyiségéhez a Luke passzol. Emellett ez egy nagyon menő, ugyanakkor bibliai név is. (Görög eredetű férfinév, jelentése: „Lucaniai férfi”.)

„Úgy érzem, nem lenne szabad nevet választani a terhesség alatt” – véli Jen. „Nagyon örülünk, hogy megváltoztattuk a nevét, most már igazán hozzáillő. Szeretném, ha minél többen tudnák, hogy névváltoztatására igenis van mód, ha a kicsi születése után mégsem tetszik.”