Baba

Olyan gyorsan jött, hogy otthon született meg egy kisbaba Fejér vármegyében

A segítség a mentősök személyében villámgyorsan érkezett, mégsem maradt idő arra, hogy kórházba induljanak.
2023. November 17.
Újszülött baba talpa

Facebook-oldalán számolt be az Országos Mentőszolgálat arról az izgalmas, és szerencsére jól végződő történetről, ami a hét elején tette emlékezetessé egy család és a szolgálatban lévő mentősök hétköznapját.

Mint írják a 30 év körüli kismamánál, aki a terhessége 38. hetében járt, a hajnali órákban kezdődtek meg a fájások, és a magzatvíz is elfolyt.

Az események annyira felgyorsultak, hogy Fejér vármegyei otthonukból a mentők gyors segítségét kérték: a mentérirányító azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, melynek tagjai perceken belül a helyszínre értek.

Csodás nevet kapott a kicsi

„Bajtársaink megvizsgálták a kismamát, majd (helyesen) úgy ítélték, hogy nincs idő kórházba sietni és felkészültek a szülés levezetésére, amihez rövidesen esetkocsi is érkezett segítségül. Bajtársaink mindössze néhány perc alatt világra segítették a család második gyermekét, a kis Noelt, akit helyszíni ellátást követően, a boldog édesanyával együtt stabil állapotban szállíthattak kórházba” – részletezték beszámolójukat a mentősök.

Nyitókép: Getty Images