Baba

Pörgesd fel a regenerálódást!

Csak telnek a napok a szülés után, a vérzés kezd alábbhagyni, de a gátseb nem akar olyan tempóban gyógyulni, mint szeretnéd? Kíméled magad, de úgy érzed, érdemes lenne bevetned még valamit?
2015. Szeptember 30.

Ülni is fáj!

Talán már az intim tornát is elkezdted, a gáterősítésekkel igyekszel visszanyerni a régi pompádat odalent, elfogadsz minden segítséget, ami jön a gyermekágy idején, de valami még nem az igazi. Varrtak, repedtél – az emléke is fáj még, hát még a helye! A varratszedésnél azt hitted, ez katonadolog lesz, de úgy tűnik, azért hagy még némi kívánnivalót a dolog maga után.

Nemcsak a frontváltozásokra sajdul meg minden varratod helye, de még bugyit sem tudsz olyat találni, ami kényelmes lenne, ami ne emlékeztetne a szülőszobában szerzett (édes?) sérülésekre. Tudod jól, hogy a gátsebeket tisztán és szárazon kell tartani, csak puha WC-papírt és törülközőt használsz, mosdóhasználat után pedig megfogadtad azt a tanácsot is, hogy mindig zuhanyozz le alulról, de legalábbis nedves törlőkendővel tisztálkodj.

Ápold a gátat!

A felsoroltakon túl van még eszköz és gyógymód a kezedben, amit kár lenne kihagynod! A bőrt, a sérült hámréteget ugyanis regenerálni kell, ehhez pedig speciális hatóanyagokra van szükség, még az intim tájakon is. Mit kell keresned a gyógyszertárban?

Jól jöhet a gyógyulás során a hatóanyagok közül a hialuronsav, hiszen felgyorsítja a hámképződést és a szövetregenerációt, ugyanakkor érdemes részesülni az édesmandula-olaj áldásaiból is. Ez utóbbi hidratáló, bőrpuhító hatással bír és nyugtatja a kezelt bőrfelületet. A harmadik nagy segítség egy sérülésnél a szilikonolaj, mely a bőrön filmréteget képez, és véd az irritációtól, a kiszáradástól.

A három hatóanyag előnyös tulajdonságai nem véletlenül adódnak össze egyetlen krémben, amit a gyermekágyas anyáknak érdemes már szülés előtt beszerezniük: a Cikatridina kenőcs ugyanis komplex összetételénél fogva segít helyreállítani a sérült hám épségét szülés után.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz.

A Cikatridina kenőcsöt nemcsak a gát, hanem a hasi seb (amennyiben császármetszéssel hoztad világra gyermekedet) kezelésére is alkalmazhatod.

A szövődményektől mentes sebgyógyulás és hegesedés elősegítéséhez ajánlott a készítmény használata már a gyermekágyas időszakban, a bőr eredeti állapotának gyors helyreállítása, a gyulladás csökkentése, egy esetleges fertőzés súlyosbodásának elkerülése és a fájdalomcsillapítás érdekében az orvossal való egyeztetés után.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót,

vagy kérdezze meg kezelőorvosát!