Baba

A kommentelők vették észre az újszülött betegségét, megmentették vele az életét

Ebben az esetben nem túlzás azt állítani, hogy megmentette a baba életét, a szülők kiposztolt fotója.
2023. Augusztus 28.
Apuka fogja a kislányát, kezében telefonnal

Az édesapa, csak annyit akart megosztani a világgal, hogy nem sikerült túl jól újszülött kislánya első otthoni fürdetése. A közkinccsé tett képen a törölközőbe bugyolált baba könnyes szemmel, lebiggyedő szájjal néz a kamerába, egy szemfüles kommentelő azonban valami mást is észrevett.

A kérdés, ami életet mentett

„Neked nem tűnik úgy, hogy túl sárga a kislányod szeme?” – kérdezte segítő szándékkal a hozzászóló, akinek kérdését szerencsére komolyan vette az apuka. Nem vesztegették az időt a kislány anyukájával, és a biztonság kedvéért megmutatták orvosnak a babájukat.

Jól is tették, a doktor ugyanis kezdődő sárgaságot állapított meg a gyermeknél, aki így meg is kaphatta a gyors segítséget. Azok a babák, akik besárgulnak, a bőrükön és a nyálkahártyájukon mutatnak elszíneződést, ám megfelelő kezeléssel mindez rövid időn belül megszüntethető.

Fontos tudni, hogy ha nincs megfelelően kézben tartva, a banálisnak tűnő sárgaság komoly következményekkel járhat, májgyulladást, epekövességet okozhat, de ritkább és komolyabb esetekben akár életveszélyes állapotot is előidézhet.

Mint az apa elmondta, neki és a nejének egyáltalán nem tűnt fel a kislányuk sárgasága, ezért nagyon hálásak a kommentelőnek, aki nem tartotta magában az észrevételét.

Fotó: Getty Images, Forrás: Via