Baba

Programajánló

Pozsonyi Piknik, Gabona nap, kukoricalabirintus, futóverseny, és lélekgondozás.
2011. Augusztus 25.

Tévedj el kedvedre!

Öt hektáron 5 kilométer útvonal és kétméteres kukorica vár Kiszombor határában. Magyarország legnagyobb kukoricalabirintusát a Csongrád megyei Kiszombor határában készítik el évről évre. Idén az öthektáros (50 000 négyzetméter) kukoricatáblába 5 kilométeres labirintust vágtak. Szó szerint vágják, mert az útvesztőt milliméterpapíron tervezték meg, majd tavasszal, amikor már 20 centiméter magas volt a növény, több nap alatt alakították ki az idei formát. Kapa és mérőszalag segítségével méter széles utcákat készítettek, majd a napokban a kis egyenetlenségeket még kijavították, hogy a labirintus szombaton délelőttől augusztus közepéig a tökéletes kalandot nyújthassa a településre érkezőknek. A figurát zsákutcák, hurkok és útkereszteződések veszik körül, jelentősen megnehezítve ezzel a kijutást a labirintusból. A kukorica magassága 2–2,5 méter, a látogató csak a kék eget és a kukoricasor által alkotott zöld falat látja. Segítségül az ember egy kis térképet kap, de így sem túl egyszerű a feladat.

Piknik Újlipóciában

Újlipótváros Budapest kis ékszerdoboza, Duna-parttal, parkkal, játszótérrel, apró üzletekkel, gyönyörű házakkal és mindenekelőtt pezsgő közösségi élettel. Harmadik éve rendezik meg a Pozsonyi piknik névre hallgató egynapos rendezvényt, amelyet igazán nem tudnánk mihez hasonlítani. Mert hát hol máshol fakadna dalra Portisch Lajos, hol máshol énekelnének elismert operisták bérházak erkélyein, hol van még pozsonyikifli-sütő verseny és kutya-gazdi antihasonmás-verseny? Sehol, csak itt. A sok felnőttprogram mellett megnézhetitek A padlás című musical legjobb számait, a picikkel meg a Noha–Pagony–Briós színpad környékén egész nap jól érzitek majd magatokat.

Addig is ismerkedj a hangulattal a tavalyi rendezvényen készült film segítségével!

Segítség, hogy jó család maradjatok

Hányszor fogadtuk meg, aztán mégsem vittük véghez a célt. Sokszor magunk is meglepődünk, ha túlreagálunk egy helyzetet. Sokszor nem értjük, miért is fulladnak kudarcba a kapcsolataink. Miért érezzük úgy, hogy senki nem ért meg bennünket? Fájdalmat okoz, amikor családtagjaink bírálnak. És a betegségek? Miért pont én és miért pont most, amikor az életem maga a harmónia? Ugye ismerősek ezek az önmarcangoló kérdések, lelki játszmák? Meg kell érteni: akkor van segítség, ha valóban tudod, ki akarsz lenni. A Kid Spirit segíti a gyereket és a családokat, akiknek életük bármely szakaszában támogatásra és irányadásra van szükségük. Ezért nyílt meg a Kid Spirit Szülő-Gyermek Fejlesztőközpont.Reggel 9 és délután 18 óra között előre szerkesztett órarend szerint várja a központ a gyerekeket és szüleiket, de rendelkezésre áll a foglalkozások közötti időszakokban is minden játszani vágyó gyerek részére szülővel vagy nélküle.

Kerek perec – Családi gabonanap

A Mezőgazdasági Múzeum 27-én színes családi napot szervez a nagyszabású HÍR-es Íznapokkal egy időben. A látogatók megtanulhatják a gabonaábécét, beülhetnek a búzasuliba, kipróbálhatják a kézügyességüket, és érdekes tárlatvezetéseken is részt vehetnek, miközben a vár udvarán a legkülönlegesebb magyar élelmiszereket is megkóstolhatják.

A gyerekek képeket készíthetnek magokból, arcfestés, üvegfestés, só-liszt gyurmázás várja őket. Őrölhetnek gabonát, szitálhatnak lisztet, játszhatnak malomjátékot, színezhetnek, nemezelhetnek.

Futás!

Szeptember 4-én a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonnal kezdetét veszi a BSI őszi-téli futószezonja. Az ezt megelőző napon, a Metropol Nemzetközi Reggeli Futáson pedig tarthatsz egy kis bemelegítést a Margitszigeten. Ha tervezed az indulást, de még nem neveztél, ne halogasd sokáig!