Baba

Répafőzelék zsenge karalábéval

Karalábéból és sárgarépából nemcsak a babának főzhetsz finomat, ha jól csinálod, az egész családnál sikert arathatsz vele.
2011. Július 13.

Fotó: Rátkai Éva

Hozzávalók egy felnőtt- és egy babaadaghoz

négy közepes sárgarépa

egy zsenge karalábé

egy evőkanál étolaj

egy evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt

tengeri só

kis csokor petrezselyem

1 deci tej vagy zabtej

Mosd meg, hámozd meg, majd vágd vékony karikákra a répát, kis kockákra a karalábét. Melegítsd meg az olajat, azután párold rajta pár percig a sárgarépát és a karalábét. Öntsd fel pici vízzel, főzd, amíg megpuhul.

Keverd össze a lisztet a tejjel (vagy zabtejjel), és folyamatos kevergetés közben csorgasd a zöldségekre. Végül szórd rá a megmosott, aprított petrezselymet. A baba adagját pépesítsd botmixerrel, a magadét pedig sózd meg picit.

Répafőzelék zsenge karalábéval

Nyolc hónapos kortól zabtejjel, tejjel egyéves kortól adható gyereknek. Így magában is finom és laktató, de süthetsz hozzá tükörtojást, pici fasírtgolyókat is!

További finomságok répából:

  • Jeges répakrémleves
  • Sokzöldséges rizottó
  • Vaspótlás zöldekkel!
  • Egyszerű, gyors és nagyon finom: diós répatorta
  • Forrás: Kismama magazin