Fotó: Rátkai Éva
Hozzávalók egy felnőtt- és egy babaadaghoz
négy közepes sárgarépa
egy zsenge karalábé
egy evőkanál étolaj
egy evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
tengeri só
kis csokor petrezselyem
1 deci tej vagy zabtej
Mosd meg, hámozd meg, majd vágd vékony karikákra a répát, kis kockákra a karalábét. Melegítsd meg az olajat, azután párold rajta pár percig a sárgarépát és a karalábét. Öntsd fel pici vízzel, főzd, amíg megpuhul.
Keverd össze a lisztet a tejjel (vagy zabtejjel), és folyamatos kevergetés közben csorgasd a zöldségekre. Végül szórd rá a megmosott, aprított petrezselymet. A baba adagját pépesítsd botmixerrel, a magadét pedig sózd meg picit.
Nyolc hónapos kortól zabtejjel, tejjel egyéves kortól adható gyereknek. Így magában is finom és laktató, de süthetsz hozzá tükörtojást, pici fasírtgolyókat is!
További finomságok répából:
Forrás: Kismama magazin