Baba

Ritkán látni így tűzoltót babával egy baleseti helyszínen

"Anyukám a tűzoltóautóban van, én meg itt melegedek. Csak tarts jó erősen, kérlek…" - talán ezt gondolta az a pici ember, akit az egyik mentésben résztvevő tűzoltó fogott meg az M3-ason történt baleset helyszínén.
2022. November 30.
tűzoltó a 6 hónapos babával
Fotó: PMKI Aszódi Katasztrófavédelmi Őrs

Három autó ütközött hétfőn az M3-as autópályán, Baghoz közel. Az aszódi tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a gépkocsikat, valamint biztosították a helyszínt. Az egyik balesetes autóban egy anya utazott 6 hónapos babájával. Mindkettőjüket kórházba szállították a mentők. A kicsit az egyik tűzoltó fogta meg, hogy segítsen – a pillanatot meg is örökítették, és kitették az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalára. A kép bejárta a netet.

Rengeteg komment is méltatta a poszt alatt a tűzoltók munkáját. Néhány a sok közül:

„Ők mennek be oda, ahonnan mi menekülunk. Isten óvjon minden tűzoltót. Nekem ők a mindennapi hősök.”

„Gyerekként baleseti helyszínelő vagy rendőr, vagy mentőtiszt szerettem volna lenni, felnőttként mindig rájövök, hogy nekem ez nem menne! Minden alkalommal, főleg ilyenkor, a szívem egy darabja ott maradna a helyszínen! Köszönjük a munkátokat, igazi hősök vagytok, tele szeretettel. Jó egészséget a sérülteknek és a megmentőknek is.”

„Köszönöm szépen, hogy vagytok, mindig minden helyzetben helyt álltok értünk! Minden tiszteletem a tiétek!”