Baba

Ritkán terjesztik a koronavírust a tünetmentes betegek

Az Egészségügyi Világszervezet kutatások alapján arra a következtetésre jutott, hogy a tünetmentes fertőzöttek nem játszanak jelentős szerepet a koronavírus-járvány terjesztésében, ezért a tünetes fertőzöttek azonosítására kéne nagy erőket koncentrálni.
2020. Június 09.
Ritkán terjesztik a koronavírust a tünetmentes betegek (fotó: Getty Images)

Mivel úgy tűnik, hogy a tünetmentes koronavírus-fertőzöttek nagyon ritkán terjesztik a koronavírust, ezért a WHO azt ajánlja a kormányoknak, hogy tegyenek meg mindent a tünetes fertőzöttek beazonosítására és kontaktjaik felderítésére.

A világjárvány gyors terjedése a légzőszervi tünetekkel rendelkező fertőzötteken alapszik, őket kell alapvetően megtalálni és izolálni ##8211## írja az Index a CNBC nyomán.

Maria Van Kerkhove, a WHO felbukkanó betegségekkel foglalkozó részlegének vezetője azt is elmondta, hogy van néhány vizsgálat, amely úgy találta, hogy például idősotthonokban történtek olyan fertőzések, amelyek tünetmentes személyektől indultak ki.

Viszont azon országok jelentései, amelyek valóban komolyan visszakövetik a fertőzöttek kontaktjait, arról árulkodnak, hogy a tünetmentes fertőzöttek szinte sohasem fertőznek meg másokat.

Forrás: Index.hu