Baba

Szex szülés után? – Gina Ford tanácsai

A nőgyógyászok szülés után hat héttel adnak engedélyt a szexre - és Gina Ford, Anglia legnépszerűbb gyermeknevelési tanácsadója szerint ennél többet nem is szabad várni, még akkor sem, ha anyuka úgy érzi, se teste, se lelke nem kívánja az intimitást.
2012. Május 14.

Bár a szexológusok többsége úgy véli, hogy nem szabad semmit erőltetni és meg kell várni, míg mindkét szülő újra készen áll a szexuális együttlétre, Gina Ford szerint ha valaki meg akarja tartani a férjét, nem szabad sokáig várnia, és minél hamarabb visszatér az élete a rendes kerékvágásba, annál jobb lesz mindenkinek.Tagadhatatlan, hogy ez a tanács azonnal elnyerte az apukák tetszését, de Gina Ford szerint ez nem is baj, hiszen az újszülött érkezése nekik is nehéz időszak. Gyakran érzik magukat érzelmileg kirekesztettnek és gyakran nehezen találják meg a saját szerepüket a megváltozott családi keretek között. A szex segíti őket abban, hogy jobban érezzék magukat és így az egész család hangulata jobb lesz. Gina Ford új könyvében, melynek címe az „Elégedett anya” egy egész fejezetet szentel ennek a témának és az általa megkérdezett anyák tanácsai között olyan is szerepel, hogy „csak mosolyogj és viseld el, ha közeledik a férjed” de arra is felhívja a figyelmet, hogy érdemes lassan hozzákezdeni a dologhoz és egy forró fürdővel, olajos masszázzsal felkészülni az akcióra.

Kérdés persze, hogy mikor lesz erre ideje az anyának, és hogy tud úgy a szexre koncentrálni, ha közben a fülével-agyával a szomszéd szobában alvó újszülöttre koncentrál. Ám Gina Fordnak erre is van megoldása – a szülők menjenek el randizni és bízzák másra a kisdedet.

„Az én tapasztalatom szerint azok a párok, akik megfogadják a tanácsomat, később is könnyebben mozdulnak ki, és a szexuális életük s jobb lesz!”- állítja a gyermektelen, elvált ex-csecsemősnővér, aki nem először kelt óriási felháborodást tanácsaival, könyveit mégis világszerte milliók olvassák és követik.A Kiegyensúlyozott Babák és Nyugodt Mamák című magyarul is megjelent könyvben Gina Ford a szigorú napirend híve (kora reggel ébreszteni kell a gyereket és napközben sem szabad egy óránál tovább aludni hagyni) a kontrollált sírás technika pártolója (a gyerek egyedül alszik el az ágyában, és ha sír, akkor sem szabad kivenni) és azt tanácsolja, hogy fektetés előtt már kerüljük a gyerekkel a szemkontaktust, mert azzal csak felizgatjuk a kicsit.

Szexszel kapcsolatos tanácsai is azonnal támadások kereszttüzébe kerültek, mert a szakértők többsége úgy véli, nem szabad erőltetni a szexet, se a szülés után, se más élethelyzetben. Hatalmas vívmánya a XX. századnak, hogy a nők szabadon rendelkezhetnek a testükkel, ráadásul a kismamákra a szülés után amúgy is óriási testi-lelki teher nehezedik, ezért teljesen normális, ha nem érzik még szexinek és kívánatosnak magukat. Gina Ford azonban úgy érzi, nincs szükség a kíméletre. „A legtöbb férfi, akivel beszéltem erről meglehetősen türelmes, megértik, ha a feleségük nem érzi jól magát, vagy túl fáradt. De előbb vagy utóbb mindenkinek erőt kell vennie magán, és minél hamarabb teszi ezt, annál jobb mindenkinek. Olyan ez, mint a konditerem. Gyakran nehezen veszi rá magát az ember, hogy elinduljon, de amikor ott van, rájön, hogy nem is rossz ez, és utána sokkal jobban érzi magát.”

Linkek:

Ki is az a Gina Ford? Olvasd el korábbi cikkünket!Gina Ford fórum az nlcafén