Baba

Sztárok, akik császárral szültek

Egy kisbaba születése igazi csoda, függetlenül attól, hogy milyen úton jön világra. De sajnos még mindig gyakori jelenség az, hogy az édesanyák rosszul érzik magukat, bűntudatuk van a császármetszése miatt.
2022. Június 23.
Fotó: Gareth Cattermole / Staff / Getty Images

Szerencsére számos híresség, ismert édesanya van, aki őszintén beszél a saját császármetszéséről, a szülés utáni felépülésről, és vállalja büszkén a hegét, és ezzel is erőt tudnak adni a többi anyukának.

Angelina Jolie

Angelina Jolie 2006-ban császármetszéssel hozta világra Shiloh-t, 2006-ban Namíbiában, írja a Vanity Fair nyomán a Romper. “Császármetszésem volt, és lenyűgözőnek találtam” – mondta el a színésznő a lapnak adott interjúban. “Nem gondoltam áldozatnak, és nem éreztem fájdalmas élménynek. Lenyűgöző csodának láttam, hogy mire képes egy test.”

Pink

A portál szerint az énekesnő arra készült, hogy otthon, vízben fog szülni. “Nagyon vártam az utazás teljes rítusát -tökéletesen jelen lenni a szülésnél, gyógyszermentesen, a természet szándéka szerint” – mondta el Pink a People-nek egy interjúban, a lánya császármetszéses születéséről. “De ő farfekvésben volt, a fejével felfelé, a lábait a fejénél tartva, ‘bicskaállásban’.”

Sztárok, akik császárral szültek

Fotó: Paul Archuleta / Contributor / Getty Images

Kate Winslet

A színésznő is ugyanazt érezte, amit olyan sok édesanya érez, amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan azt eltervezték, és beszélt arról, hogy miért titkolta a császármetszését. “Soha nem beszéltem erről, nagyon igyekezte, elrejteni” – idézi a színésznőt a Daily Mail nyomán a Romper. “De Mia-val sürgősségi császármetszésem volt. Azt mondtam, hogy természetes szülésem volt, mert annyira traumatizált, hogy nem úgy szültem.

Sztárok, akik császárral szültek

Fotó: Mike Marsland / Contributor / Getty Images

Marcia Cross

A preeklampsziát nem szabad félvállról venni, és a Született feleségek sztárja esetében is az orvosok tudták ezt jól. A portál Marcia Cross az Easy Living-nek adott interjúját idézi, amelyben elmondta,  hogy az ikreivel kapcsolatos komplikáció miatt sürgősségi császármetszése volt. “Nem volt időm megijedni sem. Olyan gyorsan történt minden” – mondta. “De sikerült, és szeretek édesanya lenni. Egy csoda, hogy van a két lányom.”

Sztárok, akik császárral szültek

Fotó: Michael Tran / Contributor / Getty Images

Christina Aguilera

Az énekesnő a People-nek adott interjúban beszélt a császármetszéséről: “Nem akartam semmilyen meglepetést”. Ezért tervezett császármetszést választott.

Sztárok, akik császárral szültek

Fotó: Axelle/Bauer-Griffin / Contributor / Getty Images

Kate Hudson

Sok édesanya kerül abba a helyzetbe, hogy a teste nem akar együttműködni. Kate Hudson-nál a saját szövődményei miatt volt szükség császármetszésre, írja a Romper a The Orlando Sentinel alapján. “Indították a szülést, mert a baba annyira nagy volt”  mondta. “Majd a csípőm nem nyílt ki, és nem tágultam. Vajúdtam. Úgy voltam vele, hogy: ‘Nem megyek haza. Nem akarok újra csinálni. Legyen császármetszés.'”

Sztárok, akik császárral szültek

Fotó: Lionel Hahn / Contributor / Getty Images

Brooke Shields

A People-nek beszélt arról Brooke Shields, hogy gyermekeit, Rowan-t és Grier-t császármetszéssel hozta világra. “Rowan-nel 24 órát vajúdtam, végül sürgősségi császármetszésre volt szükség” – mondta. “Grier-rel az ütemezett császármetszés viszont pontosan a tervek szerint zajlott.” Ugyanannak az édesanyának is lehet két teljesen eltérő tapasztalata a császármetszésekkel.

Sztárok, akik császárral szültek

Fotó: Jim Spellman / Contributor / Getty Images

Amy Shumer

Amy Shumer mindig nagyon őszintén beszélt a terhességéről és az anyaságról. Az Instagramon a várandóssága alatt részletesen beszámolt a hyperemesis gravidarum, a terhességi vészes hányás elleni küzdelméről. És arról is sokat beszélt, hogy a kihívásokkal teli terhessége hogyan befolyásolta a szülés élményét, írja a Motherly.

A humorista 20 hónappal fia születése után a császármetszéses hegét is megosztotta.

Az Informed Pregnancy podcast-ben elmesélte a szülése történetét. “Esős vasárnap volt, és arra ébredtem, hogy hányok, és úgy éreztem, hogy most vagyok a legbetegebb egész idő alatt” – mondta el Shumer, akinek a terhessége alatt sokszor volt szüksége infúzióra, mert a folyamatos hányás miatt kiszáradt. “Úgy voltam vele, hogy nem tudom ezt tovább csinálni” – mesélte. “Annyira nagy voltam, és olyan nyomorult, és nem tudtam lent tartani semmit.”

Shumer beszélt arról, hogy az endometriózisa miatt az orvosai tudták, hogy császármetszésre lesz szükség, és az állapota is bonyolította a műtétet. “A császármetszés első órájában hánytam. Általában nagyjából másfél óráig tart – az enyém több, mint három órát vett igénybe az endometriózisom miatt.”

Elmondta, hogy a császármetszés utáni felépülés nagyon nehéz volt, de hihetetlen volt a megkönnyebbülés, hogy nem hányt többet.

Sztárok, akik császárral szültek

Fotó:  Bobby Bank / Contributor / Getty Images

Jessica Simpson

Jessica Simpson harmadik gyermeke 2019-ben született császármetszéssel, és a közösségi médiában írt arról, hogy a szülésből (és a műtétből) való felépülés nem könnyű, és emlékezni kell arra, hogy gondoskodni kell az anyákról is.

“A császármetszésből való felépülés nem vicc!” – írta Instagram bejegyzésében. “Azt hiszem, mindannyiunkat annyira elragad az újszülött érkezésének izgalma, hogy elfelejtjük, hogy egy nagy műtétre készülünk. Aztán hazaérünk a kórházból, fel kell épülnünk a műtétből, és egyensúlyban kell tartanunk az új életünket három gyermek szülőjeként és feleségként.”

Sztárok, akik császárral szültek

Fotó: Jim Spellman / Contributor / Getty Images

Források: romper.commother.ly