Baba

Telefonos segítséggel szülte meg babáját egy édesanya

Szombat éjszaka kezdődtek az édesanya fájásai.
2024. Március 05.
(Kép forrása: Getty Images)

Egy 35 év körüli, 41 hetes kismamához kérték a mentők segítségét szombat éjszaka. „A nő fájásai erősek lettek és sűrűsödtek, így az izgatott szülők az ÉletMentő applikáción keresztül hívtak mentőt. Tapasztalt mentésirányító bajtársunk rögtön több mentőegységet is riasztott, miközben alaposan kikérdezte a kismamát, akinél beindult a szülés” – számolt be róla Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Ezután felgyorsultak az események, az édesanya babája mindössze néhány perc alatt megszületett. „Mentésirányító bajtársunk nyugodt, biztató szavai és pontos instrukciói segítségével az édesanya mindössze néhány perc alatt világra hozta kisfiát, aki rögtön fel is sírt. Az első mentőegység ekkor érkezett a helyszínre, majd rögtön megvizsgálták és ellátták az újszülöttet és édesanyját, akiket végül stabil állapotban szállíthattak kórházba a mentők” – írják a mentők.

Éppen egy hete számoltunk be mi is arról, hogy egy kismamánál szintén otthon indult be a szülés és hozta világra a kisbabáját.

Időnként szoktak beszámolni hasonló esetekről, amikor a vajúdás nagyon rövid ideig tart, és a baba már akár a kórházba vezető úton, az autóban születik meg. Rohamos vagy viharos szülésnek nevezzük, amikor a vajúdás nagyon rövid ideig, maga a szülés teljes folyamata kevesebb mint három óra hosszáig tart – erről részletesebben ebben a cikkben írtunk.