Baba

Újraműködik a Honvédkórház szülészetén a koraszülött osztály

Sikerült a kórháznak megoldani a bérezési és a munkaerő gondokat, így január 7-én 14 inkubátorral ismét működésbe lépett a PIC a Honvédban.
2019. Január 07.
Újraműködik a Honvéd szülészetén a PIC részleg

Egyfelől a béreket sikerült megfelelő szintre emelniük (másfélszeresére), másrészt kapnak speciális bérpótlékot, továbbá külön ösztönzőt az ügyeletért. Ezen felül vettek fel embereket, hogy feltöltsék a működéshez szükséges szintre a létszámot – írja az mfor.hu.

Az alapfeltételek megteremtésén túl meg kellett győzni az orvosokat, hogy ne hagyják veszni azt a rendkívül értékes szaktudást és tapasztalatot, ami a Honvéd PIC részlegén felgyűlt, s amelyre Budapestnek igen nagy szüksége van.

December 16. óta állt a PIC

November végén röppent fel a hír, hogy bajban van a Honvédben a PIC, és valószínűleg bezár. A 2018 év végén előállt helyzet okozója az volt, hogy egyszerre távozott 7 neonatológus (újszülöttgyógyász). Volt, aki családi okokból, volt, aki szülési szabadságra ment. Az ott maradó szakemberek azonban nem vállaltak több ügyeletet, hogy pótolják a kapacitáscsökkenést. S mivel van egy előírt neonatológus létszámminimum, ami alapfeltétele az ügyeleti működésnek, így a kórház vezetősége a fenntartóval és az egészségügyi államtitkársággal való egyeztetés után a működés szüneteltetése mellett döntött. Ebben az időszakban a János Kórházba és a SOTÉ-ra irányították a koraszülötteket.

Kapcsolódó cikkek: