Baba

87 napot töltött a PIC-en, felnőve koraszülött intenzív osztályos nővér lett

Ráadásul csak édesanyját követte az úton, akit éppen koraszülött ikerlányai hosszú kórházi tartózkodása inspirált arra, hogy nővér legyen.
2023. Május 10.
Anya és ikerlányai
Kép: pillanatkép / GMA

Tara Wood 23 évesen ikreket várt.  Minden rendben ment egészen a 26. hétig, amikor elfolyt a magzatvíz és az orvosok minden igyekezete ellenére a lányok megszülettek. Nagyon korán érkeztek a világra, sok segítségre volt szükségük, hogy életben maradjanak. Összesen 87 napot töltöttek az újszülött intenzív osztályon.

Tara a Godd Morning America-nak elmondta, hogy az ikerlányok, Taylor és Jade England egészségi állapota percről perce változott, ő pedig csak ült az intenzíven egy hintaszékben és még csak meg sem foghatta őket. Erre hat hétig várnia kellet.

A hintaszékben ülve órákat töltöttem azzal, hogy megismerjem a nővéreket, ápolókat. Az a 87 nap, amit Tara az intenzív osztályon töltött olyan mély hatást tett rá, hogy eldöntötte, ő is nővér akar lenni. Miután megszerezte a diplomát, azonnal jelentkezett az újszülött intenzív osztályra. – Tudtam, hogy ott a helyem.

Tara azt is elmesélte, hogy nem nagyon beszélt arról senkinek, mit jelent, ha korababáid vannak vagy arról, hogy poszttraumás stresszt okoztak az események. – Gyógyulást találtam és feldolgoztam mindezt azáltal, hogy segítettem másoknak. Megosztottam velük a történetemet, és elmondtam a bizonytalanságtól síró édesanyáknak, apáknak, hogy pontosan tudom, mit éreznek.

Tara később mesterdiplomát is szerzett, majd ledoktorált. Amellett, hogy továbbra is nővérként dolgozik, tanít is. Ugyanabban az iskolában, ahol ikerlányainak egyike, Jade England nemrégiben végzett diplomás nővérként.

Jade England elmondta, hogy ő és ikertestvére gyermekkorukban sok időt töltöttek édesanyjuk munkahelyén, amit nagyon érdekesnek találtak mindketten. – Mindig is érdekelt az anatómia és az ehhez hasonló dolgok. Azt mondtam anyukámnak, hogy nem tudom elképzelni, hogy bármi mást csináljak. Azt mondja, a koraszülött intenzív osztályon segíthet másoknak és megoszthatja saját történetét.

Megmutathatom, hogy csodák igenis léteznek, és azt is elmondhatom, tudom, hogy mit éreznek szülőként, mert anyukám sokat mesélt nekünk arról a 87 napról.

A másoknak segítés szándéka ikertestvérétől sem áll távol, aki gyermekpszichológusnak tanul.

forrás: GMA