Baba

Ötévnyi meddőségi küzdelem után ötösikreik születtek

Hirtelen heten lettek.
2023. Augusztus 31.
ötösikrek
Kép: St. Joseph's Hospital and Medical Center / Good Morning America

Graham és Stephanie Freels hosszú éveken át küzdött azért, hogy gyerekük születhessen.  Tavaly decemberben derült ki, hogy babát várnak, sikerült a meddőségi beavatkozás. Nem sokkal később az is kiderült, hogy nem egy, hanem öt babát várnak. A hír természetesen minden addigi tervüket felborította, éppen költözni akartak, de a lakás, amit kibéreltek volna, így már túl kicsi volt számukra. Olyan orvost is kellett találniuk, akinek van tapasztalata többes ikres terhességgel és szüléssel kapcsolatban. Akit találtak egy másik városban praktizált, így odaköltöztek, Graham pedig távmunkában folytatta a munkáját. Egy szóval radikálisan felfordult az életük.

Öt babát várni egyszerre nem kis kihívás, de Stephanie-nek még hyperemesis gravidarummal, a terhességi vészes hányással is meg kellett küzdenie. “Azt hiszem, ez volt számomra a terhesség legnehezebb része– mondta Stephanie Freels a Good Morning America-nak. “Nem igazán ettem szilárd ételeket, amíg körülbelül 23 hetes terhes nem lettem.”

A nagy cél az volt, hogy a babákat legalább a 34. hétig jó lenne bent tartani, de június elején, a terhesség 27. hetében be kellett menniük a kórházba, mert Stephanie-nak fájdalmai voltak. A kórházban megtudták, hogy már hat centiméterrel tágult.

“Több mint 20 ember volt a szülőszobában, mert minden babának saját ápolókból, légzésterapeutákból és orvosokból álló csapata volt, akik segítettek a szülés utáni átmenetben” – mondta Andrea Hassler, a kórház ápolási igazgatója. “Stephanie-nak pedig saját csapata volt a szülészeti oldalon is, hogy a szülés alatt is biztonságban legyen.”

Június 4-én sürgősségi császármetszéssel megszülettek az ikrek: négy lány és egy fiú. Adelyn, Eliana, Linnea, Fisher és Harper – mindegyikük körülbelül 2 kilósan jött világra. Bár több hetet töltöttek az újszülött intenzív osztályon, eléggé komplikációmentes volt a gyógykezelésük, ahhoz képest, hogy milyen korán születtek meg. Az elején szükségük volt némi légzéstámogatásra.

család

Kép: St. Joseph’s Hospital and Medical Center / Good Morning America

Fisher, az egyetlen fiú az ikrek közül, az utolsó volt, akit kiengedtek az újszülött intenzív osztályról, így augusztus 19-én vált teljessé a csapat. Az édesapa elmondta, hogy amióta otthon vannak mindannyian, több mint 250 pelenkát használtak el. Azt is elmondta, hogy a babák nem egypetéjű ikrek, így könnyen meg tudják különböztetni őket. A család ismét Washingtonban él, Stephanie szüleinek otthonában, ahol rengeteg segítséget kapnak.

Graham és Stephanie Freels is elmondta, hogy nagyon hálásak a családnak és a barátoknak, akik segítenek a babáknak, valamint azoknak az idegeneknek, akik jókívánságokat, pénzt küldtek, ételt főztek nekik. A házaspár azt is elmondta, hogy rendkívül hálásak a nővéreknek és orvosoknak, akik az elmúlt egy évben gondoskodtak róluk és a babákról.

„Ők tényleg csodálatos emberek, és csodálatos az a gondoskodás, amivel nemcsak a mi babáinkat, hanem minden egyes babát körülvesznek” – mondta az édesapa.

forrás: Good Morning America