Terhesség

Igazi ritkaság: az ötösikrek közül nem mindenki egypetéjű

Facebook-oldalán osztott meg fotókat a kórház a nemrég született ötösikrekről.   
2023. Április 14.
ötösikrek
Fotó: Facebook/University of Mississipi Medical Center

A Mississippi Egyetem Orvosi Központja (UMMC) megosztotta az első fotókat a kéthónapos ötösikrekről.  „Mindannyian jól fejlődnek február 16-i születésük óta” – írja a kórház, ahol Haylee és Shawn Ladner négy kislányukkal és egy kisfiukkal a húsvétot töltötték.

Adalyn Elizabeth, Everleigh Rose, Malley Kate és Magnolia Mae, valamint testvérük, Jake Easton tündériek, ahogy egymás mellett sorakoznak húsvéti öltözékben, miközben elégedetten szunyókálnak a kiságyban – írja a People.com.

ötösikrek

Fotó: Facebook/University of Mississipi Medical Center

A babák császármetszéssel születtek a terhesség 28. hetében.  Mint a kórház közleménye hozzáteszi, ötösikrek születése igen ritka esemény. Körülbelül 1 a 60 millióhoz az esély arra, hogy valakihez ennyi baba érkezzen egyszerre – mondja Dr. Rachael Morris, a kórház docense, aki Haylee terhesgondozását végezte.  

ötösikrek

Fotó: Facebook/University of Mississipi Medical Center

A babák méhen belüli megtermékenyítéssel fogantak meg a kórház szerint. A terhesség alatt az egyik petesejt négy részre osztódott, egyforma négyes ikreket hozva létre, míg a másik sértetlen maradt, és fiúvá fejlődött.  Így csodálatos módon a tesók egy része egypetéjű, míg testvérük kétpetéjű iker.  “Ő a legerősebb anya, akivel valaha találkoztam” – mondta az orvos a kismamáról.