Terhesség

Ötösikreik után újra babát várnak

17 hónappal az ötösikrek után hatodik gyereküket várja egy amerikai pár. Azt mondják, ha öt gyerekkel elbírnak, hattal is.
2024. Február 22.
zoknik
Kép: Getty Images

A Gyerekszoba.hu is beszámolt arról, hogy az amerikai Haylee és Shawn Ladnernek ötösikreik – négy lány és egy fiú – születtek, ami önmagában is különleges, hát még úgy, hogy négyen egypetéjűek. 17 hónappal az ikrek megszületése után a hatodik babájuk fog megszületni idén nyáron.

Az anya a Todaynek elmondta, hogy fogamzásgátló tabletta mellett esett újra teherbe. Hozzátette, hogy az öt baba közül hárman kórházban voltak tüdőgyulladás miatt és ebben az időszakban lehetséges, hogy elfelejtett bevenni egy tablettát. Akárhogy is, már azt is tudják, hogy születendő hatodik gyermekük kislány lesz és júliusra várják.

A hír kissé sokkolta a párt, érthető módon rendkívül kimerültek öt baba mellett, de örömmel várják a következőt is. „Először ijesztő volt a tény, hogy újra terhes vagyok, mert olyan közel lesznek egymáshoz korban, de ha öttel elbírok, akkor hattal is!” – mondta az anya.

Ötösikrek nagyjából 60 millió születésből egyszer fordul elő, annak az esélye pedig, hogy egypetéjű négyesikrek szülessenek, egy a 15 millióhoz.

(People)