Terhesség

Ugyanazon a napon szültek az ikertestvérek

Nemhogy egy napon születtek, de egy napon is szültek, ugyanabban a kórházban. Sőt, a két baba súlya és hossza is teljesen megegyezik.
2022. Május 16.
Ugyanazon a napon szültek az ikertestvérek (kép: GMA)

Jill Justiniani és Erin Cheplak egypetéjű ikrek, így – nem meglepő módon – ugyanazon a napon születtek. Ami sokkal különlegesebb, hogy egyszerre estek teherbe, mindketten kisfiút vártak, ugyanabban a kórházban, ugyanazon a napon szültek- számolt be az ABC nyomán a 24.hu.

Az előzetes számítások szerint 10 nap különbséggel jöttek volna világra a babák, de a kaliforniai ikertestvérek végül ugyanazon a napon szültek, május 5-én adtak életet Olivernek és Silasnak, mindössze néhány óra különbséggel. Ha ennyi nem lenne elég, akkor a két kisbaba súlya és hossza is teljesen megegyezik.

Egy részem azon gondolkodott, hogy ennek mekkora az esélye? Nehezen hittem el, hogy így alakult, ugyanakkor volt bennem egyfajta nyugalom is, mert annyira természetes és sorsszerű volt az egész – mondta Justiniani.

Az ikrek szerencsésnek érzik magukat, hogy egyszerre voltak terhesek, mert így mindent meg tudtak beszélni és folyamatosan segítették egymást. Ez a későbbiekben sem fog változni, mert nagyon közel, mindössze öt percre laknak egymástól, ráadásul mindketten gyermekgyógyászati terapeutaként dolgoznak.

Forrás: 24.hu