Terhesség

Pintér Adrienn Ada: „A császár mentette meg az életemet”

A műsorvezető mindhárom gyermekét császármetszéssel hozta világra, fiai születésekor a műtét életmentő volt.
2023. Április 25.
Ada (Fotókredit: RTL/Tulok András/Sajtóklub)

A napokban a Gyerekszoba.hu is beszámolt arról, hogy Dukai Regina a császármetszés hónapja alkalmából nyíltan írt a bántó megjegyzésekről, mondatokról, amiket ő és a környezetében más császármetszéssel szült édesanyák kaptak. Dukai Regina szerint ezek a megmondóemberek el akarják hitetni a hasi úton szült édesanyákkal, hogy emiatt ők kevesebbek másoknál. „Ha tehetném, mindenki elé pajzsként állnék fel, hogy megvédjem őket ezektől a megjegyzésektől” – írta akkor posztjában.

A témában a Tények Plusz Pintér Adrienn Adát is megkérdezte, aki mindhárom gyermekét császármetszéssel hozta világra.

„Nálam a fiúkkal gyakorlatilag a császár mentette meg az életemet, úgyhogy én nem nézem le a császáros anyukákat. És Freycinél is az volt, hogy alapvetően császár után most már támogatják sok esetben a természetes szülést, de nálunk megint elindult a vérnyomásom, és azt mondták, hogy tudva az előéletemet, nem kockáztatnak, hanem azonnal megműtöttek” – mondta el a műsorvezető.

Azokkal a bántó kommentekkel kapcsolatban, amelyek szerint a császármetszéssel szült édesanyák „nem küzdöttek meg a babáért”, Ada hozzátette: „Ezek a kommentek, hogy »te nem küzdöttél meg ezért a babáért«, szerintem de! Tehát én azért tudom, hogy mi történik a császár utáni x napban, vagy x órában, amikor mindenedből lóg ki valami, és nem állhatsz föl: vagy azért, mert ugye spinális, vagy altatásos műtéted volt, és van egy x óra, amíg nem csinálhatsz semmit, vagy azért mert, mert egyéb más baj van. Úgyhogy ezt azért elég felelőtlen kijelenteni így, ilyen szempontból, hogy te nem küzdöttél meg a gyerekedért, meg nem tettél érte semmit”.

A Tények Plusz teljes riportját alább tudod megnézni: