Terhesség

14 éves kislány szült hármasikreket: őt is, és babáit is befogadta a csecsemősnővér

Szívmelengető: a kórházi nővér vette magához az anyát és három gyermekét.
2023. Április 11.
hármasikrek
Illusztráció: Getty

Fájdalmasan indult, de szívmelengető történet lett belőle: 2020-ban magára hagyva szült egy tizennégy éves kislány az indianapolisi Community Hospital North kórházban. Ez még nem minden, hiszen hármasikreket hozott a világra, és mivel a picik (ahogy az lenni szokott) koraszülöttként érkeztek, az intenzív osztályra kerültek.  

Itt dolgozik csecsemősnővérként Katrina Mullen, aki felfigyelt a magányos gyerekre. „Napokon át egyedül üldögélt a babák ágyánál” – mesélte a negyvenöt éves nő a Today.com-nak. Innentől kezdve sokat beszélgetett a kislánnyal, de ő nehezen nyílt meg előtte. Katrina elmesélte neki, hogy tinédzserként szintén született egy gyermeke, akit örökbe adott. Így meglett a bizalom is.

Az ikrek – Serenitee, Samari és Sarayah – szépen fejlődtek, és végül öt hónap után hazamehettek. Csakhogy nem nagyon volt, aki segítsen az édesanyának. Amikor Katrina meglátogatta, elképedt a lakáskörülményeiken. A babák egy közös járókában feküdtek, édesanyjuk a kanapén próbált aludni. Egy rokonuk fogadta be őket. „Ez nem az a hely volt, ahol csecsemőket lehet nevelni” – meséli Katrina, aki döntött: magával veszi mindannyiukat annak ellenére, hogy neki is öt gyermeke van, akik közül hárman még vele laknak. „Tudtam, hogy lehetetlen olyan nevelőotthont találni, ahol mind a négyen elférnének. Senki sem akart befogadni egy tinédzser anyukát és a hármasikreit” – mondja Katrina. „Egyszerűen csak azt gondoltam: „Ezt meg kell tennem”.

Az édesanya azóta szépen magára talált: elvégezte a középiskolát és szociális munkásnak tanul. A kicsik pedig lassan háromévesek lesznek… Bár több ilyen ember lenne a világon, mint Katrina!