Baba

Újszülött babájával ment moziba egy anya, rázúdult a népharag

Ez az anyuka nem csinált nagy kérdést abból, mennyi idősen vigye először moziba a gyerekét: már csecsmőként megtette!
2024. Január 25.
mozi

A kisfiú, akit az anyukája magával vitt egy Milánóhoz közeli moziba, kicsivel több mint egy hónapja született. A filmet, amit kiszemeltek, nem kettesben nézték volna meg, hanem az anyuka három barátjával.

Az első kellemetlen meglepetés a pénztárnál érte őket, ahol felszólították az édesanyát, hogy a babának is váltson teljes árú jegyet, ami Olaszországban 4000 Ft körüli összeget jelent. 

Együttérzést várt, kritikát kapott

A 36 éves anyuka, Alessia azt mondta, hogy hordozókendőben aludt a babája, aki akkor sem tudott volna egyedül elfoglalni egy széket, ha felébredt volna… A jegypénztárnál azonban kötötték az ebet karóhoz, hiába ismételgette az újdonsült anyuka, hogy a kicsit nem a film érdekli, hanem azért hozta magával, hogy igény szerint meg tudja szoptatni. Egyébként teljesen nyugodt baba, akinek jelenlétét senki nem fogja észrevenni.

A kérés, hogy teljes árú jegyet vegyen a kisfiának, teljesen szíven ütötte. Mint mondta, a moziba egy bizonyos kor alatt ingyen beengedik a kisgyerekeket, sőt legtöbbször még a hotelekben sem kérnek pénzt azért, hogy megszálljanak. Ebben a moziban pedig felnőtt jegyet kellett vennie a babának, ahogy a moziban magyarázták, biztonsági okokból.

Mint azt utólag Alessia megtudta, ebben a moziban 9 éves kor alatt csökkentett jegyárat számolnak fel a kisebbeknek, így végképp nem érti, hogy az ő 40 napos gyereke miért volt ez alól kivétel. A mozi marketing osztályát is megkérdezte, de egyelőre nem kapott választ.

Miután a most szombaton történteket megírta az olasz sajtó, a legtöbben nem is a mozit, hanem az anyát kritizálták: nem értették, miért érezte elengedhetetlenül fontosnak, hogy a barátaival tartson a moziba, ha ennyire pici babája van. A nézőtéren erőteljes hang- és fényhatások várhatók, aminek a hozzászólók szerint nincs jó hatása egy ilyen kicsi gyerekre.

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via