Baba

Undorítónak nevezett egy kisbabás anyukát az amerikai elnök

Donald Trump amerikai elnök már eddig is ellentmondásos figura volt, de egy nemrég nyilvánosságra került megnyilatkozása miatt újabb ellenségeket szerezhet magának: néhány éve ugyanis "undorítónak" nevezett egy kisbabás anyukát.
2019. Március 23.
Kisbabás anyukának is beszólt Trump

Az eset még 2011-ben történt Elizabeth Beck ügyvédnővel, aki egy befektetői csoportot képviselt az ingatlanmogul Donald Trumppal szemben. Beck és Trump jogászai úgy egyeztek meg, hogy a megbeszélés közben még tartanak egy ebédszünetet, és ezalatt Beck nyugodtan tudott volna fejni egy privát szobában. Azonban nem sikerült időben végezniük, ezért Beck emlékeztette a kollégáit, hogy abban egyeztek meg, szünetet tartanak, többek között azért, hogy ő fejni tudjon.

“Trump azonban úgy reagált, mint egy hisztis kisgyerek” – mesélte Beck a CNN-nek. “Az arca kivörösödött, rázta felém az öklét, és az üvöltözte, hogy undorító vagyok. Majd egyszerűen kirohant az irodából.”

Trump képviselői egyáltalán nem tagadták az elnök kirohanását, ám Trump ügyvédje, Allen Garten szerint ennek oka csak az volt, hogy Beck előttük akart fejni: szerintük az ügyvédnő a tárgyalás közben, az irodában vette elő és állította össze a mellszívót, és azt “a melle irányába kezdte mozgatni”.

Trump elnök jó szokásához híven a Twitteren “válaszolt” Beck állításaira, és többek között arról írt, hogy “az egész egy vesztes ügy volt”, Becket “könnyű volt legyőznie” és egyébként is “borzalmas munkát végzett”.

Az USA azon néhány oszág közé tartozik, ahol nincs fizetett szülési szabadság, és a fizetetlen szabadság is nagyon rövid, és csak a nagyobb cégeknél hosszabb ideje dolgozók vehetik igénybe. Emiatt az anyukák nagy része kénytelen néhány hónapos kisbabája mellől visszamenni dolgozni, ami természetesen az anyatejes táplálást is befolyásolja. Sok édesanya a munkaidejében feji az anyatejet, és csak reggel, illetve este és éjszaka tud szoptatni.

(via)