Baba

Mindent a kisbabáért: verseny közben fejt a triatlonos anyuka

Futás közben, egy Ironman verseny közepén fejt anyatejet hét hónapos kisbabájának Jamie Sloan - ráadásul még a saját személyes csúcsát is sikerült megdöntenie.
2018. November 17.
Verseny közben fejt az anyuka

A 34 éves amerikai hölgy eredetileg azt tervezte, hogy két szakasz, a kerékpározás és a futás között áll meg anyatejet fejni, de amikor látta, mennyire jó időnél jár, inkább nem tartott szünetet, hanem folytatta a versenyt. Sloan szerint a logisztika volt a legbonyolultabb (például az, hogy ne “mutogassa” a mellét), ennek ellenére sikerült elég anyatejet fejnie hét hónapos kisbabájának, ráadásul saját korábbi rekordját is közel fél órával meg tudta dönteni.

Sloan egyébként a légierő aktív tagja, és két gyermek édesanyja. Azért is tartotta olyan fontosnak, hogy verseny közben is fejjen, mert korábban nem volt elegendő teje. “Korábban is találtam módot arra, hogy edzés közben használjam a mellszívót, például kerékpározás közben szünetet tartottam, amíg fejek, aztán folytattam a tekerést” – mondta a New York Post-nak. “Először egy kicsit ideges voltam, attól tartottam, hogy furcsán néznek majd rám, vagy kizárnak a versenyből meztelenkedés miatt, de kellően eltakartam magam. Ez nem volt egyszerű, mert nagyon fújt a szél. De szerintem az emberek nem is nagyon figyeltek rám, aki meg észrevette, hogy fejek, csak nagyokat mosolygott. Két férfi még azt is megkérdezte, minden rendben van-e. Egyetlen kritikus megjegyzést vagy rosszalló pillantást sem kaptam.”

Az anyuka kiemelte, szeretne más anyukákat is inspirálni, és bátorítani arra, hogy rendszeresen sportoljanak, találják meg az egyensúlyt a versenyzés és az anyaság között. “Mindig van lehetőség arra, hogy megvalósítsuk, amit szeretnénk, lehet, hogy csak egy kis kreativitásra van szükség” – tette hozzá.

(via)

Ezt is érdemes elolvasni: