
recept


Öt ötlet a húsvéti maradékokra
Ha húsvétról maradt sonka, főtt tojás, torma és kalács, ezekkel az alapanyagokkal remek maradékmentő fogásokat készíthetsz, reggelire, ebédre vagy vacsorára is.
A mesterfogás, amitől omlós lesz a húsvéti sonka
Az ízletes, omlós sonka elkészítése nem bonyolult, de néhány szabályt be kell tartani ahhoz, hogy az ünnepi asztalra a legfinomabb falatok kerüljenek.
Medvehagyma – ahogy még sosem használtad
Krémleves, pesto és vendégváró finomságok is készülhetnek medvehagymából.
Jön a medvehagymaszezon: így biztonságos szedni és ezt készítsd belőle
Nyakunkon a medvehagymaszezon. A medvehagyma szedése engedélyezett, de van néhány előírás, amit be kell tartanunk.
A művészet mint terápia: Svájcban receptre írják fel a kultúrát
A recepttel ingyenesen látogathatóak múzeumok és egy botanikus kert is.
Gyors zabpalacsinta, csupán néhány alapanyagból
Cukor sem kell hozzá, és az alapanyagokat csak fel kell szoroznod annyival, ahány adagot készítenél.
Egy remek maradékmentő – így készül a quiche
Reggeli, ebéd és vacsora is lehet ebből az ízletes sós pitéből, amivel meg tudod menteni a maradékot is.
Így készítheted egészségesebben a farsangi fánkot
A farsangi időszak nem telhet el fánk nélkül – a következő módosításokkal a recepten egy kicsit egészségesebben tudod elkészíteni.
Sütési tippek a házi zabkekszhez – és néhány finom és gyors recept
A zabpehelyből kekszet is készíthetsz, csokival, gyümölccsel vagy magvakkal ízesítve.
Vasárnapi recept: a lusta asszony túrós sütije
Egyszerű, könnyen elkészíthető – innen kaphatta a nevét is. Elronthatatlan túrós süti, gyerekkel is elkészíthető, de vigyázat, pillanatok alatt elfogy.
Meddig érvényes egy orvosi recept?
Ha nem tudod, érvényes-e még a régebben felírt recept, ki tudod-e még váltani, olvass tovább, eláruljuk, meddig használhatók fel az orvosi vények.
Egy tartalmas tojásos reggeli – így készül a frittata
Laktató tojásétel a frittata, amibe kerülhet zöldség, sonka, sajt, gomba – bármi, amihez kedvetek van. Hogyan készül ez a tartalmas reggeli?
Ételek, amik másnap még finomabbak
Főzd meg ma, holnap lesz a legfinomabb.
A tökéletes tésztafőzés trükkje: így készítik az olaszok
Nagy hiba összetörni a spagettit és az olajat is felejtsd el. Íme az olasz séf tanácsa a tökéletes tésztakészítéshez.
Mézeskalács receptek: egy azonnal puha és egy fára díszként akasztható
Vannak, akik az azonnal ehető mézeskalácsra esküsznek, míg mások a keményebb, de idővel megpuhuló, karácsonyfadíszként is szolgáló édességet kedvelik. Mutatunk mindkét variációra receptet, amiket a gyerekekkel közösen tudtok elkészíteni.