Tiramisu pohárkrém
Hozzávalók: 2,5 dl víz, 2 tk instant kávé, 5 ek cukor, 10-12 darab babapiskóta, 20 dkg habtejszín, 20 dkg mascarpone, kakaópor
Elkészítés: Meleg vízzel készítsük el a kávét. A babapiskótákat mártsuk bele a (nem forró!) kávéba és tegyük egy tálra. A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd a mascarponét is forgassuk bele.
A desszertes poharak aljába először tegyünk egy félbetört babapiskótát, erre kanalazzuk rá a mascarponés keveréket, majd ismét babapiskóta, és újra a krém. A tetejét szórjuk meg kakaóporral. Tálalás előtt tegyük 1-2 órára a hűtőbe.
Csokis pohárkrém
Hozzávalók: 15 dkg pillecukor, 3,6 dl tej, 18 dkg étcsoki
Elkészítés: A pillecukrot magas falú edénybe öntsük bele, adagoljuk hozzá a tejet, és alacsony láng felett forraljuk fel. A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük össze a pillecukros keverékkel. Adagoljuk poharakba a krémet, tálalás előtt tegyük be a hűtőbe 1-2 órára.
Kókuszos sajttorra pohárkrém
Hozzávalók: 50 g étcsoki , 200 g kókuszos zabkeksz, 80 g puha vaj, 500 g krémsajt, 160 g konzerv kókusztej, 60 g porcukor, 1 db lime reszelt héja , ½ db lime reszelt héja
Elkészítés: A csokit vízgőz felett megolvasztjuk. A zabkekszet aprítóban összetörjük és a vajjal, valamint a megolvasztott csokival összekeverjük. A krémsajtot habverővel átkeverjük, hozzáadjuk a kókusztejet, a porcukrot, majd belereszeljük a lime héját. Összekeverjük, poharakba adagoljuk, tálalás előtt hűtőbe tesszük.