Család

37 év szünet után ismét ejtőernyőzik a 84 éves nagymama – már félúton jár ezer ugrásos célja felé

A most 84 éves Kim Knor 20 éves korában ugrott először.
2023. Augusztus 24.
(A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)

Egy 84 éves coloradói nő félúton jár célja felé, hogy ezer ejtőernyős ugrást hajtson végre. Kim Knor 1959-ben, 20 éves korában ugrott először, és 37 év szünet után folytatja most ismét ejtőernyős álmát, számolt be róla a CBS KCNC-TV csatorna alapján a People.

Knor elmondta a csatornának, hogy néhai férje egyszer balesetet szenvedett, ejtőernyők tesztelése közben – ekkor a nő megígérte férjének, hogy nem fog többet ejtőernyőzni, és ezt az ígéretét tartotta is a férje haláláig. Így 37 éven át nem ejtőernyőzött újra.

„A férjem meghalt, a gyerekek felnőttek, jöttek az unokák és [37 év után] újra elkezdtem ugrani” – idézték Knort.

A The Longmont Daily Times-Call portál szerint Knor az első amerikai női ejtőernyős csapat tagja volt 1962-ben.

A már nagymama ejtőernyős most azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ezer ejtőernyős ugrással megszerzi az Egyesült Államok Ejtőernyős Szövetségének kitüntetését – jelenleg közel hatszáz ugrás van mögötte.

Nemrégiben Knor legfiatalabb unokáját is elvitte ejtőernyős ugrani – ez volt unokája első ugrása –, a Mile-Hi Ejtőernyős Központba, ahol ő maga már nagyjából ötvenszer ugrott.

„A családunkban (az ejtőernyős ugrás) szinte egyfajta beavatási szertartás” – mondta el Knor egy másik unokája The Longmont Daily Times-Call-nak, és hozzátette, hogy húgával és az unokatestvéreivel is állandóan arról beszélnek, hogy ki ugrik legközelebb, ki ugrik újra, és kinek lesz az első ugrása.

Knor pedig a KCNC-TV-nek mondta el az ejtőernyős ugrásról, hogy ő „ezért él”. „Bármikor, amikor az élet túl bonyolulttá vagy túl szomorúvá válik, csak ugorj egyet, és akkor minden rendben lesz” – osztotta meg hitvallását.

A CBS Colorado Youtube-csatornáján meg is osztotta az interjút, amiben Knor ugrás közben is látható: