Család

A nevelőszülőktől lopta vissza a gyerekét egy anya

Nem hirtelen ötlettől vezérelve cselekedett, hanem mindent előre eltervezett: külföldre akart szökni a kicsivel.
2024. Február 07.
Láthatásról ellopott gyerek

A 25 éves olasz édesanyától a bíróság döntése után vették el a gyermekét, akire jó ideje nevelőszülők vigyáztak. Arra azért lehetőséget kapott, hogy találkozzon a kicsivel, ennél azonban többet akart az anya.

A nőtől azért vették el a gyermekét, mert olyan körülmények között éltek, melyek a szakértők szerint veszélyeztette a kicsi fejlődését. A nevelőszülők, akikhez került, stabil hátteret és kiegyensúlyozott mindennapokat biztosítottak neki.

Külföldre készült a kicsivel

Hogy a kapcsolat ne szakadjon meg teljesen az édesanya és a gyermek között, felügyelet mellett ugyan, de láthatta a 4 éves kicsit, akit a legutóbbi, február 2-án esedékes láthatásról megpróbált elrabolni.

A tervét nem tudta teljes egészében megvalósítani (abban bízott, hogy sikerül külföldre szökniük), majdnem egy teljes napig azonban kikerültek a rendőrség látóteréből. Az anyát és a gyereket nagy erőkkel kereste az olasz hatóság, majd Velence közelében meg is találták őket. 

Az óvodás gyermek, akinek legfőbb vágya, hogy felnőttként maga is rendőr legyen, nem élte meg traumatikus élményként a történteket: a rendőrök gondoskodtak arról, hogy az édesanyja elfogása ne hagyjon benne mély nyomot, és mindent megtettek azért, hogy a lehető leghamarabb visszajusson a nevelőszülőkhöz.

Az anya ellen, aki külföldre tartott a gyerekkel, újabb eljárást indítottak, tettéért pedig bíróság előtt kell felelnie.

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via