Gyerek

Két évig egyedül élt egy 9 éves francia kisfiú

Az anyukája új szerelméhez költözött, az ötödikes kisfiút azonban nem vitte magával. A szomszédok értesítették a rendőrséget, mikor rájöttek, mi történt.
2024. Január 21.
Kevin a Resszkessetek, betörők! című filmből

Mint a francia sajtóhírekből kiderült, egy 9 éves kisfiú 2020 és 2022 között egyedül élt egy lakótelepi lakásban Nersac városában. A 36 éves édesanyja eleinte látogatta a gyermeket, idővel aztán megritkultak, majd meg is szüntek ezek a találkozások.

A szomszédok először nem gondoltak semmi rosszra, látva, hogy az anya fel-felbukkan a lakásban. Olykor még ételt is vittek a kisfiúnak, akinek ez óriási segítséget jelentett a túlélésben.

Se fűtés, se áram nem volt a lakásban

A 36 éves anya néhány kilométerrel arrébb költözött új szerelméhez, így a kisfiú egyedül oldotta meg az étkezését, a tanulást és a takarítást. Mint azt a segítségére siető egyenruhásoknak elmondta, nagyrészt kekszet, konzerveket és a szomszédok teraszáról elcsent zöldségeket evett. A lakásban, amelyben ezt a 2 évet töltötte, a fűtést és az elektromos áramot is kikapcsolták korábban.

Minden nehézség ellenére rendszeresen bejárt az iskolába és ügyesen helyt is állt. A város polgármestere úgy nyilatkozott, hogy a tanárai az elmúlt két évben sem vettek észre rajta semmi különöset: ugyanolyan mosolygós, illemtudó és okos diák volt, mint amilyennek megismerték. 

Senkiben nem merült fel a gondolat, hogy az édesanyja magára hagyta volna.

Miután a szomszédok bejelentést tettek a hatóságoknál, az ügyet kivizsgálták és a gyermeket nevelőszülőknél helyezték el. Az anya ellen eljárást indítottak kiskorú veszélyeztetése miatt és 6 hónap börtönbüntetést szabtak ki rá. 

A tárgyaláson kifejtette, hogy nem ért egyet a vádakkal: „Lehet, hogy nem vagyok mintaanya, de én is teljes szívemből szeretem a kisfiamat.” Mint a kisfiú gondját viselő felnőttek elmondták, bár a lehetőség adott lenne, az édesanya ezidáig csak kétszer érdeklődött a gyermekről.

Nyitókép: imdb.com, Forrás: Via