Család

Nézd ezeket a sorozatokat, ha sírva akarsz röhögni az anyaság kínjain

Olyan sorozatokat hoztunk, amelyek a gyereknevelés, az anyaság szépségeiről és nehézségeiről szólnak, humoros köntösben. Ha éppen nem tudod, mit nézz, válassz egyet ezekből!
2022. Október 04.
anya sorozatot néz
Szuper sorozatok az anyaságról.

Jobb idők — Better Things (2016-2022), HBO Max

A Jobb idők sorozat egy egyedülálló, háromgyermekes anya életéről szól, aki a munkáját tekintve egy, az útját kereső színésznő. Lányaival Los Angelesben élnek, nagyon — néha túlságosan is — közel az édesanyjához. Ebben az igazán jó humorú sorozatban nemcsak a szülőséggel, illetve az egyedülálló szülőséggel járó problémák jelennek meg, de a munkahelyi nehézségek és a párkeresés kihívásai is. Ha egy kimondottan jó hangulatú sorzatot néznél, aminek egy része belefér egy kávé mellett, érdemes belenézned!

Dolgozó anyák — Workin’ Moms (2017-jelenleg is), Netflix

A Netflix népszerű szériája, a Dolgozó anyák négy különböző személyiségű és hátterű anyáról szól, a középpontban azzal az élethelyzettel, hogy milyen visszatérni a munka világába a babázós időszak után. Annak ellenére, hogy a négy anyuka karaktere és élete nem egyforma, a problémáik a gyereknevelést tekintve igazán hasonlóak — és valószínűleg nézőként is sokan tudnak azonosulni ezekkel.

Modern család — Modern Family (2009-2020), Disney+

Az egyszerre humoros és megható sorozat népszerűségét jól mutatja, hogy 11 évadot élt meg. A Modern családban három, egymástól különböző család mindennapjait követhetjük nyomon, akik egymással rokoni kapcsolatban állnak. A 11 évad során a gyerekek előttünk cseperednek fel, számos kihívás és vicces szituáció elé állítva a szüleiket, amik közül biztosan mindenkinek ismerős lesz néhány, aki maga is gyereket nevel. Amellett, hogy nagyon jókat lehet nevetni a humoros fordulatokon, érzelmekben sincs hiány az összetartó nagy család történetében.

A semmi közepén — The Middle, (2009-2018), HBO Max

Egy öttagú család életéről szól az A semmi közepén című sorozat — a címét onnan kapta, hogy a família egy amerikai kisvárosban él. Az édesanya, Farnkie az epizódok narrátora, egy aggódós, szétszórt, kissé elgyötört, de a családját nagyon szerető nő, aki próbálja — kissé működésképtelen — családját, férjét és három gyermeküket kalauzolni a mindennapokban, a néző számára pedig igyekszik levonni a tanulságokat, humort nem mellőzve. Családosként a történet számos eseménye, konfliktusa lehet ismerős, amin jól tud esni egy jót nevetni.

Próbálkozások — Trying (2020-jelenleg is), Apple TV+

A Próbálkozások középpontjában egy londoni pár, Nikki és Jason áll, akik már régóta babát szeretnének, de nem sikerül nekik. A pár úgy dönt, hogy a hosszú ideje tartó próbálkozás után örökbe fogadnának egy gyermeket. A különleges humorú és megható sorozatban végig követhetjük ennek a procedúrának a rögös útját a családlátogatásokkal, tárgyalásokkal, a várakozással, miközben Nikki és Jason családja, barátai és kollégái is mindig hoznak valamilyen megoldandó ügyet, de bármi történjen is, mindig védőhálóként és támogató közösségként is mellettük vannak.

Anyaság túlsúlyban — American Housewife (2016-2019), Disney+

Ebben a sorozatban egy magabiztos, háromgyermekes anya, Katie és családja mindennapjaiba kapunk betekintést, akik egy jómódú amerikai kisvárosban élnek, körülvéve “tökéletes mintacsaládokkal”. Katie rendre azon fáradozik, hogy gyermekei és ő is a lehető legjobban belepasszoljon ebbe a közösségbe, ami számos humoros szituációt hoz magával.

Nyitókép forrása: Getty Images

Forrás: Gyerekszoba.hu