Család

“Apám nagyon fiút szeretett volna” – gyerekkora fájdalmáról mesélt Dér Heni

Az iskolában a legjobb tanulók közé tartozott, majd két egyetemet is elvégzett, de ez sem volt elég az apjának - mondja az énekes.
2024. Április 03.
Der Heni
Kép forrása: YouTube, M2 Petőfi - Magas és mély

Dér Heni édesapja az énekesnő szerint sosem fogadta el, hogy két lánya született, ezért Heni fiatal korában komoly teljesítménykényszerrel küzdött.
A konfliktus gyökerei mélyről fakadnak. „A Vajdaságban egy olyan, zárt erkölcsű, patriarchális rendszerben gondolkozott a közeg, hogy a fiú viszi tovább a családnevet, a gazdaságot, ennek kiemelt értéke van. Ebből kifolyólag apukám is akkor lett volna elégedett önmagával, ha két fia születik.” – mesélte el Dér Heni az M2 Petőfi TV Magas és mély című műsorában. Az énekesnő szerint a sors fintora, hogy lányai születtek, így ezzel a ténnyel mindannyiuknak meg kellett küzdeni, mivel nem csak kezdeti csalódásról volt szó, hanem a mindennapokban is jelen volt a probléma. “Sokat hangoztatta, hogy bizony a lányok egy oldalbordából teremtett lények.” – emlékezett vissza Heni apja szavaira.

Azt mondta, ha már lány lettem, legalább legyen „doktor” a nevem előtt, legyek orvos vagy ügyvéd, hadd legyen büszke rám.”
Emiatt az énekesnő mindent megtett azért, hogy megfeleljen az apjának. A legjobb tanulók között volt az iskolában és két egyetemi szakot is elvégzett, hogy az apja kedvére tegyen.  Ám ez sem volt elég, mert végül az éneklést választotta, amire apja csak hobbiként tekintett.  Mikor tizenhat évesen indult a Megasztárban, apja egyszer sem ment vele, hogy szurkoljon neki, és Heni édesanyjának is csak annyit “engedett meg”, hogy az elő-showban támogassa.

Amikor egy szülő így beszél, talán bele sem gondol, milyen károkat okoz. Sokan talán nem is gondolnák, de a baba neme miatti csalódottság egy gyakori érzés, mellyel korábban a Gyerekszoba is foglalkozott.