Család

Ebben az 5 dologban rejlik a Bak jegyű anyukák szuperereje

A Bak az egyik legkomolyabb, legszigorúbb és legkövetkezetesebb szülő, aki önfeledt játék helyett szívesebben tanul vagy barkácsol a gyerekekkel.
2023. Június 14.
Bak csillagjegy szimbóluma

Az egyik legkomolyabb, legszigorúbb és legkövetkezetesebb szülő a világon. Szűkmarkúan méri az érintéseket, ám annál bőkezűbb a következetességben. Tiszteletet, fegyelmet, kiszámíthatóságot és kitartást vár el a körülötte lévőktől, amit többnyire hangos szavak nélkül, egyetlen szigorú pillantással az értésükre ad.

A Bak anyukák 5 szuperképessége

1) Egy Bak nő anyaként is inkább atyáskodó, mivel rendkívül racionalista és praktikus gondolkodású. Ha valaki, hát ő garantáltan két lábbal áll a földön, és azt szeretné, hogy a körülötte élők is így tegyenek. Nem kerget hiú ábrándokat és nem szövöget színpompás álmokat, sokkal inkább a lehetőségekhez igazítja jövőre vonatkozó elképzeléseit.

2) Rendet, fegyelmet, kiszámíthatóságot és kitartást vár el a családtagjaidtól, cserébe viszont ő is megadja mindezt. Fontos számára a jól kialakított napirend, amihez meglehetősen ragaszkodik: ebben nincs helye a felesleges időpazarlásnak, láblógatásnak!

3) Egy Bak anyuka rendkívül teljesítményorientált, nem ritka, hogy magasra teszi a mércét még a gyerekekkel szemben is. Sokat ad a társadalmi ranglétrán elfoglalt pozícióra, számára nagyon sokat nyom a latban a másoktól érkező visszajelzés, alapvető szükséglete, hogy jól teljesítsen és mások elégedettek legyenek vele. Anyaként is szeretné kihozni magából – és a gyerekéből – a maximumot!

4) Az, hogy a gyerekei tisztelettudók, becsületesek és szorgalmasak legyenek, szinte alapvető elvárása a Bak anyukának. Jajj annak a csemetének, aki kicsit rendetlenebb: a Bak nem tűri a felfordulást, kifejezetten rosszul van attól, ha a dolgok nincsenek a helyükön és szanaszét hevernek a lakásban.

5) A Bak anyuka nem csak a jelenre koncentrál, hanem a jövőre is: szívügye a környezettudatosság, rossz érzéssel tölti el, ha arra gondol, milyen bolygót hagyunk a gyerekeinkre, ha nem változtatunk sürgősen. Kiborul attól, ha valaki azzal a kifogással áll elő, hogy úgysem számít semmit, amit mi, hétköznapi emberek teszünk a környezetünkért: a Bak anyuka szent – és nagyon helyes! – meggyőződése, hogy a sok kicsi bizony ezen a téren is sokra megy!

Nyitókép: Getty Images